Pagrindiniai ingredientai, kurių jums reikės yra sunokę avokadai ir druska. Taip pat galite panaudoti šiek tiek citrinos (ar žaliosios citrinos) sulčių. Taip pat įdėkite svogūno bei pomidorų.
Sunokę avokadai visada šiek tiek įsispaus. Taip atskirsite prinokusį avokadą.
Guacamolę galite patiekti su nachos traškučiais (kukurūziniais traškučiais), gamindami tortilijas, tacos, lašišą ar vištieną.
Kaip pagaminti tobulą guacamolę?
Jums reikės :
2 sunokusių avokadų
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukšto citrinos/žaliosios citrinos sulčių
2-4 šaukštus pjaustyto raudonojo svogūno
1-2 jelapeno pipirų
2 šaukštų kalendros
žiupsnelio pipirų
1/2 pomidoro
kukurūzų traškučių (tortilla/nachos)
Gaminimas:
Paruoškite avokadą - perpjaukite per pusę, išpjaukite kaulą, išimkite šaukštu valgomą dalį. Įdėkite į dubenį.
Šakute sutrinkite avokadą.
Sudėkite likusius ingredientus. Įspauskite citrinos sulčių, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, chili pipiro (pagal skonį). Viską derinkite pagal savo skonį.
Patiekite nedelsiant. Jei lauksite kelias valandas, atidėkite guacamolę uždengę ją plastikine plėvele.
Patiekite su kukurūzų traškučiais (galite pasigaminti ir savo tortilla traškučių).
Laikykite šaldytuve iki 3 valandų.
Pastaba - jei norite patiekti guacamolę su pomidorais, nelaikykite jos šaldytuve, o patiekite nedelsiant. Pomidorai šaldytuve sugadina guacamolės skonį.
Rašyti komentarą