Išbraukę šiuos 3 maisto produktus iš savo mitybos raciono, pagerinsite savo širdies sveikatą
(3)Širdies ligos yra pagrindinė mirties priežastis daugelyje rasinių ir etninių grupių.
Ekspertai teigia, kad nebūtina tris valandas per dieną mankštintis ir valgyti tik žuvį ir daržoves, kad širdis būtų sveika.
Keletas paprastų įpročių gali turėti didelę reikšmę, rašo Huffpost.
Vienas iš paprasčiausių dalykų, kuriuos galite padaryti, - atsisakyti arba labai apriboti tam tikrus maisto produktus, kurie ypač kenkia jūsų širdžiai.
Čia kardiologai ir mitybos specialistai išskiria tris maisto produktus, kuriuos turėtumėte kuo greičiau pašalinti iš savo raciono.
Šoninė
Mitybos specialistai ir gydytojai patarė visiškai išbraukti juos iš mitybos raciono arba valgyti tik per šventes.
"Šoninės gaminimo būdas gali turėti neigiamą poveikį širdies sveikatai", - sakė Michelle Rutenstein, prevencinės kardiologijos gydytoja dietologė.
Mitybos specialistė pažymėjo, kad šis produktas didina kraujospūdį, taip pat skatina uždegimą ir kraujagyslių pažeidimus, kartu didindamas širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Kardiologas daktaras Samanas Setarehas-Šenasas pridūrė, kad visi, kuriems rūpi širdies sveikata, turėtų visiškai atsisakyti perdirbtos ir raudonos mėsos vartojimo.
Balta duona
Balta duona, turinti aukštą glikemijos indeksą ir pasižyminti maistinių medžiagų bei skaidulinių medžiagų trūkumu, palyginti su viso grūdo produktais, gali lemti staigų cukraus kiekio kraujyje šuolį, atsparumą insulinui ir svorio augimą, o tai didina širdies ligų riziką.
"Baltojoje duonoje nėra visų naudingų skaidulų ir maistinių medžiagų. Lieka grynas cukrus", - sakė Danielis Lugeris.
Traškučiai
"Kai maistas kepamas, jo maistinė vertė pasikeičia - maistas praranda vandenį ir sugeria riebalus", - aiškino Setareh-Shenas ir pridūrė, kad tokios bulvės taip pat patiekiamos su daug druskos, o tai siejama su aukštu kraujospūdžiu ir dažnesnėmis širdies ir kraujagyslių ligomis.
Jis pridūrė, kad reguliarus kepto maisto vartojimas apskritai yra susijęs su dažnesniu koronarinės širdies ligos, aukšto kraujospūdžio ir nutukimo atvejų skaičiumi.
Vietoj šių produktų mitybos specialistai patarė valgyti ankštines daržoves, pavyzdžiui, lęšius, avinžirnius ir pupeles.
"Ankštinėse daržovėse gausu sveikų skaidulų, jos skatina sotumą, reguliuoja tuštinimąsi ir maitina sveikas žarnyno bakterijas.
Be to, ankštines daržoves galima lengvai paruošti dideliais kiekiais ir jos puikiai tinka savaitės dienoms", - sakė Luger.
Į savo racioną taip pat galite įtraukti linų sėmenų sėklų ir migdolų.
Norint išvengti širdies ligų ir jų komplikacijų, ypatingą dėmesį reikėtų skirti sveikai mitybai. Ekspertai rekomenduoja valgyti daugiau šviežių vaisių, daržovių ir mažiau perdirbtų maisto produktų.
Rašyti komentarą