Įvardino vieną iš populiariausių patiekalų, kurio niekada nereikėtų šildyti du kartus
Tačiau ne visus patiekalus saugu pakartotinai termiškai apdoroti, vienas iš jų - ryžiai.
Papasakosime, kodėl maisto saugos ekspertai kategoriškai draudžia pakartotinai šildyti patiekalus, kuriuose yra ryžių.
Kodėl negalima du kartus šildyti ryžių: ekspertų patarimai
Pakartotinai pašildę patiekalus, kuriuose yra ryžių, galite lengvai apsinuodyti.
Be to, virtus ryžius reikia tinkamai laikyti, ir štai kodėl.
Faktas tas, kad žaliuose ryžių grūduose gali būti bakterijos Bacillus cereus, kuri gali išskirti nuodingų medžiagų.
Net ir verdant aukštoje temperatūroje šios bakterijos sporos gali išlikti gyvos.
Jei virti ryžiai ilgai laikomi kambario temperatūroje, bakterijos dauginasi, o jų toksinai gali sukelti apsinuodijimą maistu.
Kokie yra Bacillus cereus sukelto apsinuodijimo simptomai?
Tai pykinimas, vėmimas, viduriavimas ir galvos svaigimas, kurie gali pasireikšti praėjus vos kelioms valandoms po užkrėsto produkto vartojimo.
Norint išvengti tokio pavojaus, rekomenduojama laikytis kelių taisyklių.
- Išvirtus ryžius ar patiekalą laikyti šaldytuve +5 °C temperatūroje.
- Išvirtus ryžius kuo greičiau atvėsinkite.
- Pakartotinai pašildykite tik vieną kartą.
Jei nesate tikri dėl ryžių patiekalo šviežumo, geriau jo visai nevalgykite, kad vėliau nekiltų problemų.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą