Viena iš padidėjusio prakaitavimo priežasčių yra alkoholio ir produktų su natrio glutamatu bei kofeinu vartojimas. Norint sumažinti nemalonų prakaito kvapą, rekomenduojama riboti šių maisto produktų vartojimą:
Mėsa, ypač dideliais kiekiais, gali sukelti nemalonų kvapą, nes jos virškinimas vyksta lėčiau nei augalinio maisto. Baltymų skilimo produktai patenka į kraują ir prakaitą, kur susiduria su bakterijomis ir sukelia nemalonų kvapą.
Kai kurios daržovės taip pat gali sukelti nemalonaus kvapo prakaitą. Mokslininkai rekomenduoja moliūgą pakeisti apelsinais, šparagus - salierais, o brokolius ir žiedinius kopūstus - obuoliais. Taip pat patartina valgyti daugiau žalių daržovių.
Aštrūs prieskoniai, pavyzdžiui, aitriosios paprikos, turi alkaloido kapsaicino ir kitų cheminių medžiagų, kurios gali padidinti prakaitavimą, todėl prakaito ir blogo kvapo gali būti daugiau.
Kai kurie aromatiniai prieskoniai, pavyzdžiui, kmynai, karis ir kuminas, taip pat gali sukelti blogą kvapą.
Kai kuriems žmonėms cholino (vitamino B4) perteklius, esantis tunuose ir raudonojoje žuvyje, gali sukelti nemalonų kūno kvapą.
Žaliose lapinėse daržovėse, pavyzdžiui, špinatuose, rukoloje ir lapiniuose kopūstuose, yra chlorofilo, kuris gali padėti sumažinti šarmų kiekį organizme ir išvengti blogo kvapo.
Pipirmėtės turi raminamųjų savybių, kurios padeda sumažinti prakaito liaukas pasiekiančių impulsų skaičių, todėl gaminasi mažiau prakaito.
Rozmarinas pasižymi dezodoruojančiu poveikiu ir blokuoja kvapą sukeliančių bakterijų augimą. Rozmarinų sudėtyje taip pat yra cinko, kuris padeda sumažinti prakaito liaukų veiklą.
Geriant daugiau vandens iš organizmo pašalinami toksinai ir atliekos, o tai padeda sumažinti blogą kūno kvapą.
Vietoj kavos ir saldžios arbatos geriau vartoti žolelių nuovirus, pavyzdžiui, šalavijų, ramunėlių ir melisų, arba šaltą žaliąją arbatą, kuri padės kovoti su nemaloniu kvapu.
Parengta pagal užsienio spaudą.
Rašyti komentarą