Jono Valančiūno asmeninis virtuvės šefas garsenybes sukvietė į naują restoraną: atidaryme – ir seniai matyti veidai

Trečiadienio vakarą būrys gero maisto, bendravimo ir pozityvių emocijų išsiilgusių garsių veidų rinkosi į naujo restorano atidarymą. Sostinės centre svečių laukė garsaus virtuvės šefo Svajūno Jarmalos sukurti patiekalai ir išskirtinė atmosfera, rašoma spaudos pranešime.





 

 

Archyvų nuotr.

Į restorano „Daily grill“ atidarymą susirinko būrys žinomų žmonių.

Restorano atidaryme virtuvės šefo sukurtais skoniais mėgavosi vedybų ir renginių planuotoja Kristina Kaikarienė, media agentūros OMD Lietuvoje vadovė Rima Olberkytė-Stankus su vyru, JAV ambasados Lietuvoje apsaugos vadovu Žydrūnu Stankumi, modelis Simona Starkutė, dizainerė Audronė Bunikienė, renginių organizatorius ir komunikacijos ekspertas Saugirdas Vaitulionis, dizainerė, mados prekės ženklo „Go.Mante“ kūrėja Vidmantė Martikonytė, verslininkė Gintarė Eimantaitė, prekinio ženklo „Coocoomos“ įkūrėjai Eduardas Fedotovas ir Rūta Mackevičiūtė, stilistas Joringis Šatas, aktorė Justė Zinkevičiūtė, dainininke Jessica Shy, fotografas Gediminas Žilinskas ir daugelis kitų.

Jono Valančiūno ir Lietuvos krepšinio rinktinės asmeninis šefas S. Jarmala pripažįsta, kad norėdamas mesti iššūkį nusistovėjusiai rutinai, ėmėsi naujos ir jo širdžiai ypač mielos veiklos.

Jis nė nedvejodamas sutiko tapti naujo restorano, įsikūrusio šalia Vilniaus širdies esančiame verslo centre, šefu. S. Jarmala pasakoja, kad jį suintrigavo naujo restorano koncepcija – dieną tai yra greitų pietų vieta „iLunch“, o vakare tas pats restoranas transformuojasi į gurmaniško maisto restoraną jaukioms vakarienėms.

Tokios koncepcijos restorano sostinėje daugiau nėra.

„Ypač džiugu, kai turi galimybę nepaskęsti toje pačioje veikloje. Jeigu valdai restoraną, pradeda atsibosti monotonija, personalo problemos. Dirbant sportininko asmeniniu šefu, atrodo viskas labai gražu, bet dirbi 24 valandas per parą, tad visiškai prarandi asmeninį gyvenimą. Po kiek laiko supranti, kad tau reikia pertraukos, todėl grįžti į kūrybą

. Dabar atėjo toks etapas, kai norėjau pokyčių, todėl ir sukviečiau visus į restorano atidarymą“, – sako S. Jarmala.

Vakaro metu susirinkę svečiai turėjo galimybę pasimėgauti S. Jarmalos kurto restorano meniu patiekalais, kurie pradžiugintų net ir išrankiausius gurmanus.

„Daily grill“ restorane susirinkusieji ragavo tuno tartarą, tuno tataki, tailandietiškas salotas su jautiena, taip pat vaišinosi padron pipiriukais.

Norėdamas nustebinti vakaro svečius, karštiesiems patiekalams šefas patiekė ilgai ruoštą lašišą bei šonkauliukus, taip pat keptas krevetes ir tacos.

Degustaciniame vakare dalyvavusi aktorė Justė Zinkevičiūtė pasakojo, kad virtuvėje ji – retas svečias. Vis dėlto, gaminimas jai asocijuosi su pagarba artimam žmogui.

„Gaminu tik brangiems ir mylimiems žmonėms. Man dažnai svarbiau pats procesas, o ne rezultatas. Paskutiniu metu renkuosi vis sudėtingesnius receptus, bet juokauju, kad jei jau nepavyks, visada galima užsisakyti maisto į namus“, – sako J. Zinkevičiūtė.

Pasak J. Zinkevičiūtės, į restoraną ji eina dėl to, kad galėtų paragauti to, ko negali pasigaminti namuose.

„Labai mėgstu žuvies ir mėsos tartarus, kurių savo virtuvėje dar nebandyčiau paruošti. Pastaruoju metu vis išbandau kuo daugiau naujų skonių, kartais net tokių, kurių anksčiau nebūčiau bandžiusi ragauti. Išėjimas į restoraną man dabar yra šventė, ką po karantino tikrai vertiname labiau“, – pasakojo J. Zinkevičiūtė.

Renginių organizatorė Erika Purauskytė atviravo, kad iki tol, kol neturėjo vaikų, dešimtį metų valgė tik restoranuose ir nieko negamino. Pagausėjus šeimai Erika patyrė nemažą šoką, nes paruošti puikių patiekalų iškart nemokėjo: „O juk mano skonį suformavo restoranai ir jų kokybė.

Dabar mokausi, bet negaliu pasakyti, kad jau pasiekiau norimą lygį, vis dar jaučiu, kad trūksta įgūdžių“.

Erika įsitikinusi, kad gerą patiekalą namuose pagaminti sunku, nes jam reikia itin gerų ingredientų, kurie yra sunkiai prieinami paprastiems žmonėms.

„Esu puiki sriubų gamintoja, taip pat mėgstu gaminti košes. Kuo mažiau ingredientų ir kuo paprasčiau – tuo man geriau. Bet neslėpsiu, kad viskas man tikrai skaniau restorane“, – sako E. Purauskytė.

Fotografas Gediminas Žilinskas tvirtina, kad per karantiną įprato gaminti maistą namuose, atsakingai atsirinkti ingredientus, mąstyti, kas su kuo dera.

„Rytais gaminu aš, o vakare maistą ruošia draugė. Dienos metu dažnai užsisakome maistą iš restoranų, nes darbe trūksta laiko. Tradicija vaikščioti po restoranus dar negrįžo, nes jau radome savo formules, kurios mums veikia“, – sako G. Žilinskas.

Kai namuose atsibosta gaminti, o dar artėja savaitgalis, G. Žilinskas su mylimąja keliauja į restoraną, ten semiasi naujų idėjų, kurias paskui pritaiko savo virtuvėje.

„Jeigu atvirai, po vegetarinio maisto periodo pastaruosius penketą metų į restoranus keliauju paragauti gero jautienos kepsnio. Man galbūt sudėtinga įsigyti geresnės mėsos, iškepti ją tinkamai ir nesugadinti. Tad geriau renkuosi mėgstamą restoraną, kur žinau, kad tikrai bus kokybiška“, – pasakojo G. Žilinskas.

Atlikėja Jessica Shy, išgirdusi klausimą apie gaminimą namuose, nusijuokia: „Mano santykis su maisto ruoša labai gėdingas – tik atlaisvėjus taisyklėms po karantino iškart skubėjau į restoranus, nes maistas namuose pabodo. Šiuo metu kiek įmanoma daugiau valgau restoranuose, ragauju viską iš eilės“.

Paklausta, kokio patiekalo nė neišdrįstų gaminti namuose, Jessica Shy įvardija žuvį ir jūros gėrybes.

„Į restoraną einu dėl jūros gėrybių patiekalų, nes tikiu, kad jas paruošti reikia tikrai ypatingų sugebėjimų, o ir gerą žuvį rasti nelengva. Mieliau nepagailėsiu pinigų, bet tikrai kokybiškai pavalgysiu“, – restorano atidaryme kalbėjo Jessica Shy.

Archyvų nuotr.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder