Ką daryti, jei persūdėte patiekalus: gudrybės, kaip išgelbėti maistą
(2)Kitame straipsnyje pasakojome, kodėl sprogsta agurkų stiklainiai ir ar galima valgyti tokius konservus.
Ką daryti, jei sriubą pasūdėte per daug
Lengviausias būdas "išgelbėti" sriubą - įpilti vandens.
Tačiau tai gali sugadinti norimą sriubos tirštumą.
Kitas variantas - nusunkti dalį sultinio ir papildyti puodą nesūdytu sultiniu arba vandeniu.
Kitas stebuklingas vaistas - kiaušinio baltymas.
Sudėkite ją į sriubą, išmaišykite, tada išimkite ją dantytu šaukštu.
Dalis druskos įsigers į kiaušinio baltymą.
Į persūdytą sriubą galima dėti ryžių, nes jie gerai sugeria druską.
Suvyniokite ryžius į marlę ir įdėkite į puodą 15 minučių.
Tada marlę su kruopomis galima nuimti.
Tai ne tik pagerins sriubos skonį, bet ir taps garnyru.
Kaip išsaugoti sūdytas kruopas
Druskos perteklių grikių, ryžių, bulguro ir kitose košėse galima ištaisyti.
Norėdami tai padaryti, išvirkite antrą košės porciją atskirai, jos nesūdykite ir sumaišykite su persūdytais grūdais.
Žinoma, tuomet porcija bus didesnė nei reikia.
Kitas būdas šiek tiek pagardinti patiekalą - įdėti nesūdytų keptų daržovių, grybų ar mėsos.
Morkos ir bulvės labai gerai sugeria druską.
Persūdytos mėsos ir daržovių patarimai
Rūgštis arba cukrus gali padėti neutralizuoti persūdytą mėsą ar daržoves.
Jei receptas leidžia, į persūdytą maistą galima įpilti citrinos sulčių, pomidorų pastos arba pomidorų, cukraus ir medaus.
Kita galimybė išgelbėti patiekalą - paruošti antrą nesūdytą porciją ir sumaišyti ją su sūdyta.
Pienas ir pieno produktai yra geras būdas subalansuoti per sūraus patiekalo skonį.
Tokį maistą galima troškinti grietinėje arba grietinėlėje, jei tai tinka patiekalui.
Petražolės, špinatai ir kitos žolelės gerai sugeria druską.
Druskos perteklių galima sugerti bulves supjausčius griežinėliais ir išėmus iš patiekalo.
Rašyti komentarą