Ką valgyti pusryčiams, kad sumažėtų insulto rizika: mokslininkai pateikė atsakymą

(2)

Širdies ir kraujagyslių ligų riziką galite sumažinti dešimtimis procentų.

Pusryčiai visada buvo laikomi svarbiausiu dienos valgymu. Mokslininkai nustatė, kad tinkamai parinktas maistas gali sumažinti širdies priepuolio ir insulto riziką.

Kaip rašo "Independent", jei vieną kiaušinį pakeisite sauja riešutų, širdies ir kraujagyslių ligų riziką sumažinsite net 17 %, diabeto - 18 %, o ankstyvos mirties - 15 %.

Kad suprastumėte, kokie pavojai gresia, verta paminėti, kad vien Jungtinėje Karalystėje kasdien nuo širdies ligų miršta 460 žmonių, o kasmet miršta 48 000 žmonių.

Taip pat nustatyta, kad žmonėms, kurie 50 g perdirbtos mėsos (dešros ar dešrelių ir ypač rūkytų mėsos gaminių) pakeitė ankštinėmis daržovėmis, rizika mirti nuo širdies ir kraujagyslių ligų arba jomis susirgti buvo 23 % mažesnė. Tokį produktą pakeitus riešutais, rezultatas buvo dar geresnis - 27 proc.

"Daugelis žmonių pusryčiams dieną pradeda su kiaušiniu su kepta perdirbta mėsa, tačiau šios analizės rezultatai rodo, kad šiuos produktus geriau pakeisti augalinės kilmės maistu.

Taip pat yra įrodymų, kad žmonėms gali būti naudinga paukštieną pakeisti augalinės kilmės maisto produktais", - sakė daktarė Sabrina Schlesinger.

Bet , tuo pat metu nėra įrodyta, jog žuvį ir jūros gėrybes keisti augalinės kilmės produktais būtų didesnė nauda. Tai pasakytina ir apie pieno produktus.

Tačiau, vos viena sauja riešutų suteiks jums daugybę maistinių medžiagų. Juose yra ne tik svarbiausių vitaminų ir mineralų, bet ir baltymų bei sveikų riebalų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder