Kaip gerai pasūdyti silkę: 3 būdai, kaip sūdyti silkę

Silkės, kurios negalima nusipirkti parduotuvėje.

Parduotuvėje pirktos silkės gali būti tobulos, bet gali ir nebūti; sunku pasakyti, kiek sūrios jos bus šį kartą. Nesigilinkite - marinuokite patys.

Žiemą silkės skonis namuose dar geresnis - ji riebi ir švelni pati savaime.

Prieš sūdydami silkę, turite:

Atitirpinkite šaldytuve - palikite žuvį per naktį apatinėje lentynoje; nerekomenduojama atitirpinti karštame vandenyje, mikrobangų krosnelėje ir t. t. - žuvis praras elastingumą ir taps sausa.

Nuplaukite atitirpintą žuvį, pašalinkite galvą ir žiaunas;

Pipirų ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Kaip sūdyti silkės hollandaise

Silkė - 2 vienetai.

Svogūnai - 2 vienetai.

Citrina - 1/2 sp.

Cukrus - 6 šaukštai.

Morkos - 1 vnt.

Lauro lapas

Pipirai - pagal skonį

Gaminimas:

Nulupkite silkę, pašalinkite galvą, odą ir mėsą nuo kaulų. Supjaustykite silkę griežinėliais. Smulkiai supjaustykite citriną ir svogūną, sutarkuokite morkas.

Į stiklainį sluoksniais sudėkite svogūnus, lauro lapą, morką, citriną, 1/2 šaukštelio cukraus, pipirus, žuvį. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai.

Uždarykite stiklainį dangteliu ir padėkite į šaltą vietą. Silkė bus paruošta per 2-3 dienas.

Kaip sūdyti silkę su garstyčiomis

Silkė - 4 vienetai.

Garstyčios - 5 šaukštai.

 Druska - 2/3 puodelio.

 Cukrus - 3 šaukštai.

 Vanduo - 1 litras

 lauro lapas

 Prieskoniai - pagal skonį

 Baltųjų pipirų - pagal skonį

 Garstyčių sėklos - žiupsnelis

 Kardamonas (neprivaloma) - 1 langelis

Gaminimas:

Išvalytą silkę be galvos aptepkite garstyčiomis - iš vidaus ir iš išorės. Palikite marinuotis, o kol kas paruoškite sūrymą.

Vandenį užpilkite druska, cukrumi, lauro lapais, kvapiaisiais pipirais, baltaisiais pipirais, garstyčiomis ir kardamonu ir užvirinkite.

Leiskite silkei atvėsti ir užpilkite sūrymu. Palikite šaltoje vietoje 24 valandoms.

Kaip sūdyti silkės griežinėlius stiklainyje

 Silkė - 4 vienetai.

 Svogūnai - 3 vnt.

 Augalinis aliejus - 5 šaukštai.

 Actas - 3 šaukštai.

 Druska - 2 šaukštai.

 maltų raudonųjų pipirų - 1/2 šaukštelio.

Gaminimas:

Nulupkite silkę, pašalinkite galvą ir pelekus. Supjaustykite silkę kąsnio dydžio gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.

Svogūną supjaustykite žiedais. Dėkite į formą arba stiklainį sluoksniais: svogūnai, silkė, svogūnai, silkė, vėl svogūnai, silkė ir t. t.

Sumaišykite augalinį aliejų ir actą ir užpilkite ant žuvies. Uždenkite ir palikite mirkti 6-8 valandas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder