Kaip supjaustyti tortą, jei po ranka nėra peilio
Naudojant stiklinę
Bet kokį tortą ar pyragą be problemų galima supjaustyti stiklinės ar siūlo pagalba. Nors toks patarimas gali atrodyti keistas, jis yra gana veiksmingas.
Toks metodas padeda kiekvienam šventėje dalyvaujančiam žmogui atskirti savo deserto dalį, rankoje laikant stiklinę.
Reikia indą paimti apverstą aukštyn kojomis, tada jį panardinti į tortą. Viduje liks gabalėlis skanėsto, kurį bus galima suvalgyti.
Desertą galima ragauti stiklinėje arba stiklinėje su šaukštu ar šakute.
Naudojant siūlą
Pyragą taip pat galite pjaustyti, jei po ranka turite dantų ar bet kokį kitą švarų siūlą. Norėdami tai padaryti, nukirpkite siūlą, kuris būtų ilgesnis už patį tortą. Kad būtų lengviau laikyti, geriausia imti dvigubai ilgesnį siūlą.
Tada tvirtai paimkite siūlo galus, nubrėžkite nematomą liniją ten, kur turėtų būti pjūvis. Užmeskite siūlą ant šios įsivaizduojamos linijos ir paspauskite. Pageidautina viską atlikti greitai, tada kirpimas pavyks tobulai.
Kaip peiliu gražiai supjaustyti tortą: apvalų, stačiakampį, kvadratą ar sudėtingos formos desertą
Apvalus tortas
Pirmiausia pažymėkite deserto vidurį, tada atsargiai atremkite į jį dubenį arba dangtį. Už apskritimo ribų pyrago kraštas supjaustomas į lygias trikampio formos dalis.
Apvalioji dalis (buvusi po dubeniu) taip pat supjaustoma į trikampius. Šis būdas vadinamas „margučiu“.
Stačiakampis arba kvadratinis tortas
Šios formos desertus lengviausia pjaustyti. Todėl jie dažniausiai kepami vaikų vakarėliams. Jei kvadratinis tortas yra nedidelis, jį galima tiesiog perpjauti skersai (kad gabaliukai būtų kvadratiniai) arba įstrižai (kad gabaliukai būtų trikampiai). Jei tortas yra didesnis, galite derinti abu būdus.
Jei gabaliukai vis dar per dideli, galite pridėti dar kelis įstrižinius pjūvius, nukreiptus į bet kurią pusę. Taip gausite daug mažų trikampėlių.
Sudėtingos formos tortas
Dažnai šiandien galite rasti gėlės, širdelės ar šešiakampio formos tortų. Čia reikia pasitelkti vaizduotę. Pavyzdžiui, gėlės ar šešiakampio formos tortas pjaustomas „margučio“ metodu.
Jei tortas yra ovalo arba širdies formos, jį reikia padalyti į juostas išilgai, o tada skersai į mažus stačiakampius. Šiuo atveju svarbu stebėti kraštų dydį, nes jie gali pasirodyti per maži.
Šaltinis: tsn.ua

Rašyti komentarą