Melionas - privalomas vaisius vasaros iškylose, tačiau jei jis neprinokęs, nieko gero iš jo nebus.
Pasak usatoday.com, nuskintas melionas toliau nesubręsta, todėl svarbu rinktis vaisius, kurie buvo nuskinti per patį sunokimo piką.
„Melionai turėtų atrodyti sunkūs pagal savo dydį: tankesniame melione yra daugiau sulčių, daugiau cukraus ir daugiau skonio... Prieš pasirinkdami vieną melioną, neskubėkite palyginti kelių melionų.
Rinkitės aukso vidurį: norite tokio, kuris būtų tvirtas ir aromatingas, bet ne per daug“, - pataria ekspertai.
Kaip išsirinkti melioną - patarimai
Apžiūrėkite žievę. Venkite žalių melionų, kurie dar nėra prinokę. Prinokęs melionas bus geltonai smėlio spalvos.
Atkreipkite dėmesį į kotelį. Prinokę melionai natūraliai atsiskiria nuo augalo. Jei kotelis lieka nepažeistas, tikėtina, kad vaisius buvo nupjautas prieš sunokstant.
Lengvai paspauskite. Apčiuopkite ir nykščiu paspauskite žiedo galiuką. Idealus melionas turi būti tvirtas, bet ne per daug.
Stuksenkite ir klausykite. Skirtingai nei arbūzo, stuktelėjimas reiškia, kad šis melionas dar neprinokęs.
Kvapas. Melionai turėtų būti stipraus ir saldaus aromato. Jei užuodžiate kažką supuvusio, vaisius pradeda gesti.
Rašyti komentarą