Naudodamiesi šiais paprastais būdais galite lengvai išvalyti keptuvę po žuvies kepimo ir atsikratyti nemalonaus kvapo.
Vienas iš veiksmingiausių būdų - naudoti druską. Pabarstykite keptuvę storu druskos sluoksniu ir palikite ją kelioms valandoms. Druska sugers riebalus ir žuvies kvapą. Išplaukite keptuvę šiltu vandeniu.
Kitas veiksmingas būdas - naudoti citrinų sultis. Į keptuvę supilkite pusės citrinos sultis ir įpilkite šiek tiek vandens. Virkite 5 minutes, tada išplaukite keptuvę.
Jei žuvies kvapas labai stiprus, galite naudoti valgomąją sodą. Pabarstykite keptuvę storu geriamosios sodos sluoksniu ir palikite ją kelioms valandoms. Soda sugers riebalus ir žuvies kvapą.
Parengta pagal užsienio spaudą.
Rašyti komentarą