Mikrobangų krosnelė jau seniai tapo kasdienio maisto ruošimo gelbėtoja. Joje galima ir pašildyti maistą, ir atitirpinti mėsą ar net gaminti kelių komponentų patiekalus. Iš niuansų - mikrobangų krosnelę lengva užteršti, ant vidinių paviršių greitai susidaro išdžiūvusios dėmės, o kvapas joje nėra labai gaivus.
Kaip nesugadinti mikrobangų krosnelės: patarimai
Sudėtingus prietaisus plaukite su minimaliu kiekiu vandens
Nenaudokite kietų kempinių
Venkite agresyvių cheminių sudėčių.
Naudojimo būdas:
Citrinos rūgštis
Tam reikės:
mikrobangų krosnelės indo;
2 puodelių vandens;
1-2 valgomųjų šaukštų citrinos rūgšties;
kempinėlių, šepetėlių ir sausų šluosčių.
Į dubenį su vandeniu supilkite nurodytą kiekį miltelių, išmaišykite ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 10 minučių, įskaitant visą galingumą. Praėjus nurodytam laikui, krosnelę nuvalykite kempine ir šluoste.
Naudodami citriną
Citrina taip pat puikiai susidoroja su bet kokiais nešvarumais, jei tinkamai ją naudojate. Norėdami nušveisti mikrobangų krosnelę, paimkite:
vandens: 1-2 puodelius vandens;
mikrobangų krosnelės indo;
1 citrinos;
kempinėlių, šepetėlių, sausų šluosčių.
Supilkite vandenį į dubenį ir išspauskite į jį citrinos sultis. Supjaustykite likusius vaisius ir taip pat sudėkite į indą. Įdėkite dubenį į mikrobangų krosnelę, įjunkite ją visu galingumu ir palikite 5-10 minučių.
Neatidarykite orkaitės dar 5 minutes, tada nuvalykite prietaisą kempine ir šluoste.
Garų poveikį galima sustiprinti į vandenį įpylus citrinos rūgšties arba valgomosios sodos.
Valgomoji soda
Valgomoji soda yra veiksminga mikrobangų krosnelės valymo priemonė, nes padeda pašalinti pridegusio maisto likučius.
Pabandykite ištirpinti 2 valgomuosius šaukštus valgomosios sodos dubenyje su puse litro vandens ir 5 minutes kaitinkite įjungę orkaitę didžiausiu galingumu: ant sienelių nusėdę garai suminkštins riebalines nuosėdas, kurias galima pašalinti drėgna kempine.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą