Kaip laikyti grikius

Kaip laikyti grikius, kad išvengtumėte muselių atsiradimo: patyrusių šeimininkių paslaptys

Grikiai yra populiarus maisto produktas, turintis daug naudos sveikatai ir panaudojimo būdų. Tačiau, kad grikiai išliktų švieži ir laikui bėgant nesugestų, reikia laikytis tam tikrų laikymo taisyklių.

Ar galima grikius laikyti daugelį metų?

Grikius galima išsaugoti ilgą laiką, jei laikysitės tinkamų sąlygų.

Svarbu prisiminti šias rekomendacijas:

Prieš sandėliuojant grikius, juos reikia išvalyti nuo priemaišų ir kruopščiai išdžiovinti.

Padalykite grikius į mažas porcijas ir supakuokite jas į sandariai uždarytus plastikinius arba stiklinius indus.

Laikykite grikius vėsioje ir sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių.

Periodiškai tikrinkite grikių būklę ir, jei reikia, pašalinkite pasenusius ar sugedusius grūdus.

Kaip laikyti grikius, kad išvengtumėte vabzdžių?

Laikant grikius, ypač drėgnoje aplinkoje, gali kilti problemų dėl vabzdžių.

Kad jų išvengtumėte, rekomenduojama:

Prieš laikydami grikius išdžiovinkite, kol jie taps tinkami.

Naudoti sandariai uždarytus indus, kad vabzdžiai negalėtų patekti į grikius.

Į indą su grikiais įdėti lauro lapą arba džiovintą česnaką, kad atbaidytumėte vabzdžius.

Ar galima laikyti grikius stikliniame indelyje?

Taip, grikius galite laikyti stikliniuose indeliuose, jei jie yra sandariai uždaryti ir nepraleidžia šviesos.

Stiklas yra gera medžiaga sausiems maisto produktams laikyti, nes jis nereaguoja su maisto produktais ir neperduoda nemalonių kvapų.

Kiek laiko galima laikyti grikius?

Tinkamai laikomi grikiai gali išlikti švieži ir kokybiški 1-2 metus.

Tačiau, norint užtikrinti optimalų skonį ir maistingumą, rekomenduojama grikius naudoti 6 - 12 mėnesių.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder