Kaip patikrinti sviestą: 3 pagrindiniai natūralumo požymiai

Nusipirkote sviesto, bet jo skonis ar spalva kelia abejonių dėl kokybės ir natūralumo? Patarsime, kaip patikrinti sviestą namuose.

Vis daugiau gamintojų, norėdami sutaupyti, gali pradėti pardavinėti sviesto klastotes.

Kaina neturi reikšmės: klijuoti neaiškios kilmės riebalų mišinį ir nė žodžio apie tai etiketėje gali ir "brangesnio" sviesto gamintojai, ir pigesnių versijų gamintojai. 

Dabar išsiaiškinsime, kaip atpažinti tikrą sviestą, kad galėtumėte nustoti prarasti pinigus pirkdami netikrą produktą.

Kaip patikrinti sviestą vandenyje - paprastas bandymas su verdančiu vandeniu

Bandymas karštame vandenyje yra vienas veiksmingiausių bandymų.

Geros kokybės sviestas jame turėtų visiškai ištirpti ir tapti pieno spalvos.

Pastaba: sviestas turi ištirpti be jokių likučių, juo labiau be "dribsnių".

Jų buvimas yra labai blogas signalas.

Sviesto tikrinimas užšaldant

Tikras kokybiškas sviestas žemoje temperatūroje turėtų sukietėti.

Jei sudėtyje yra augalinių riebalų, tai neleis tam įvykti.

Todėl vienas veiksmingiausių būdų patikrinti sviesto natūralumą - jį užšaldyti.

Turėtumėte pabandyti sutrinti šaldytą sviestą.

Jei po peiliu vietoj lygių gabalėlių matote sviesto trupinius, tai tikras gero sviesto ženklas.

Kaip išbandyti sviestą keptuvėje

Puikus būdas išbandyti šį gaminį - tiesiogiai ruošiant maistą.

Stebėkite, kaip jūsų įsigytas produktas elgiasi kaitinamas.

Geras sviestas, įmestas į įkaitintą keptuvę, skleis malonų pieno aromatą ir sukurs savitą kremą. 

Kaip ištirti sviestą su jodu ir mangano tirpalu

Taip pat yra keli būdai, kaip patikrinti sviestą naudojant vaistinės priemones - jodo ir mangano tirpalą.

Abu metodai yra nepakankamai informatyvūs, tačiau turi teisę į gyvenimą. 

Mangano dioksidas gali padėti nustatyti, ar svieste yra augalinių riebalų.

Įpilkite sviesto į mangano tirpalą ir pažiūrėkite, ar pasikeis spalva.

Jei skystis yra lengvesnis, jūsų svieste yra tik gyvulinės kilmės riebalų.

Jodas parodys, ar jūsų aliejuje yra pigaus palmių aliejaus.

Į karštame vandenyje ištirpintą sviestą įpilkite jodo ir stebėkite reakciją.

Natūralus produktas nesureaguos, o po kelių valandų jodo neliks nė pėdsako.

Kita vertus, jei tirpalas tampa rudas, tai bloga žinia, greičiausiai susidūrėte su falsifikuotu produktu.

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder