Kaip įkaitinta keptuve patikrinti sviesto natūralumą
Jei įkaitinsite keptuvę ir ant jos paviršiaus užmesite gabalėlį sviesto, tepieji riebalų mišiniai pradės šaudyti įvairiomis kryptimis. Natūralus produktas paprasčiausiai ištirps.
Įdėkite į šaldiklį
Kaip greitai patikrinti sviestą namuose? Tiesiog įdėkite jį valandai į šaldiklį. Tada atpjaukite gabalėlį ir užtepkite ant duonos. Tepieji riebalai ar margarinas bus tepamas be jokių problemų, tačiau natūralus produktas atvėsęs tampa trapus.
Kaip naudojant verdantį vandenį atskirti kokybišką sviestą nuo tepamo
Į stiklinę įpilkite verdančio vandens, tada į jį panardinkite gabalėlį sviesto. Jei jis natūralus, jis lėtai ištirps, o vanduo įgaus pieno spalvą. Tokiu atveju riebalinis sluoksnis nepakils į paviršių. Tačiau tepieji riebalai iš karto išplauks, nedažydama skysčio.
Kaip patikrinti sviestą namuose: spalva ir drėgmės buvimas
Išėmus natūralų sviestą iš šaldiklio, jo paviršiuje pasirodys drėgmės lašeliai. O po kurio laiko kambario temperatūroje jis įgaus geltoną spalvą.
Atskirti kokybišką sviestą padės jo virimas
Jei šiek tiek produkto pašildysite, o tada užvirinsite, pastebėsite, kaip nuo jo atsiskiria maži juodi gabalėliai. Tuomet jie pradeda nusėsti ant dugno. Šie gabalėliai rodo, kad sviestas yra natūralus.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą