Kaip sužinoti, ar mėsa sugedo: 3 aiškūs požymiai

Papasakosime, kaip sužinoti, ar užšaldžius, laikant šaldytuve ar tiesiai iš parduotuvės atnešus maltą mėsą, ji sugedo.

Kaip suprasti, kad vištienos faršas sugedęs

Vištienos faršas puikiai tinka kotletams, mėsos kukuliams ir net lazanijai gaminti. Tačiau yra požymių, kurie tiksliai parodys, kad iš šio produkto geriau nieko negaminti:

  • kvapas - jei maltos mėsos kvapas rūgštus, vadinasi, jos galiojimo laikas tikrai pasibaigęs, nes šviežia mėsa yra neutralaus skonio;
  • spalva - pilka, žalia, ruda ar bet kokio kito atspalvio mėsa yra neabejotinas pasenusio produkto požymis;
  • konsistencija - malta vištiena turi būti elastinga, jokiu būdu neblizgėti ir nesubyrėti rankose.

Vištienos faršą galite įvertinti vizualiai - jei susuktos mėsos gabalėliai yra lygūs, blizgantys, be keistų dėmelių ir dėmių, vadinasi, produktas yra šviežias. Priešingu atveju atsisakykite jį pirkti.

Kaip suprasti, kad malta kiauliena sugedo

Kiaulienos atveju "veikia" tos pačios taisyklės kaip ir vištienos atveju - pasenusių produktų požymiai yra tokie patys.

Jei matote, kad malta kiauliena tapo pilka arba žalia, per minkšta liečiant, jaučiamas sugedusios arba rūgščios mėsos kvapas, greičiausiai jos nebegalite naudoti.

Elementarus patikrinimas, pasitelkiant natūralius receptorius, padės aptikti pasenusią kiaulieną, taip pat kaip suprasti, kad malta jautiena sugedo.

Kaip suprasti, kad šaldyta malta mėsa sugedo

Daugelis šeimininkių "atsargai" palieka maltos mėsos šaldiklyje, kad vėliau iš jos ką nors pagamintų.

Retai, bet pasitaiko, kad produktas praranda šviežumą, todėl svarbu žinoti, kaip suprasti, kad šaldiklyje esanti maltinta mėsa sugedo.

Ją atitirpinus (ar net atitirpinant) pajusite nemalonų sugedusios mėsos kvapą. Jis bus gana stiprus - negalėsite jo nepastebėti.

Patikrinę indą su malta mėsa, taip pat galite pastebėti, kad ant produkto yra kitos nei natūralios mėsos spalvos dėmių - tai taip pat bus argumentas prieš pusgaminių naudojimą.

Šios žinios būtinos tam, kad negaištumėte laiko veltui, nes paaiškinti, kaip suprasti, kad malta mėsa yra sugedusi, nėra sunku - pradėsite kepti pasenusią mėsą ir visa virtuvė ar net visas butas prisipildys baisaus supuvusios mėsos aromato.

Turėsite išmesti faršą, išplauti keptuvę, išvėdinti patalpą ir gaminti kitą patiekalą arba bėgti į parduotuvę naujų produktų.

Geriau iš karto atkreipti dėmesį į pavojaus signalus ir atsikratyti netinkamo produkto.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder