Kaip užkimšti vyną, jei kamštis nuo butelio dingo: trys paprasti būdai

(2)

Galime garantuoti, kad jums greitai prireiks šio patarimo.

Ar kada nors teko susidurti su situacija, kai reikia užkimšti nepakankamai išpilstytą vyno butelį, tačiau kamštis kažkur dingo arba buvo per daug pažeistas atidarant butelį?

Laimei, yra keletas paprastų patarimų, kaip išsisukti iš šios keblios situacijos, nesiimant tokių drastiškų metodų, kaip pabaigti visą butelyje esantį vyną.

Polietileninė plėvelė ir plaukų gumytė

Suraskite bet kokią švarią polietileno atraižą, pavyzdžiui, maistinę plėvelę arba gabalėlį nuo įprasto maišelio.

Uždenkite skylę apvyniodami šį polietileną aplink butelio kaklelį ir tvirtai pritvirtinkite polietileną plaukų sruoga ar kažkuo panašiu, kas pasižymi tokiu pat elastingumu ir gali tvirtai prilaikyti plėvelę prie butelio.

Greičiausiai tai neužtikrins patikimo sandarumo, todėl neverta tokio butelio statyti ant šono. Tačiau bent jau toks vynas kurį laiką išliks šaldytuve nesioksidavęs dėl sąveikos su oru.

Naudokite balioną

Jei namuose rasite balioną, o tai ne taip jau retai pasitaiko per atostogas, galite jį panaudoti buteliui sandarinti. Žinoma, geriau naudoti dar nepripūstą balioną. Tiesiog užtempkite balioną ant butelio kaklelio ir užfiksuokite jį taip pat, kaip ir polietileną.

Taip pasieksite priimtiną sandarumo lygį, kuris gerokai prailgins atidarytame butelyje esančio vyno tarnavimo laiką.

Perpilkite vyną į plastikinį butelį arba stiklinį indą

Šis metodas atrodo akivaizdus, tačiau kažkodėl tik nedaugelis žmonių apie jį pagalvoja, kai iškyla problema dėl neatidaryto vyno butelio.

Tačiau tarkime, kad to vyno neišgėrėte tiek daug, kad spėtumėte likutį supilti į tuščią "Coca-Cola" butelį. O ką daryti, jei dėl kokių nors priežasčių namuose neturite plastikinio butelio? Štai tada praverčia stikliniai indeliai.

Ir kalbama ne apie vyno "konservavimą" tuo daiktu, kurį kažkada matėte močiutės rankose. Jei surengėte šventę (kitaip, kam tada reikalingas vynas?), tikriausiai nusipirkote marinuotų agurkų, žaliųjų žirnelių, marinuotų grybų ar kokio kito konservuoto maisto pusės litro stikliniame stiklainyje.

Ir toks stiklainis turės tik patogų dangtelį, kuris užsukamas rankomis. Į tokį stiklainį beveik neabejotinai tilps ir pusė butelio vyno. Tik nepamirškite jo išplauti prieš pilant vyną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder