Mirusi Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II dar būdama gyva buvo mados ikona: legendinė močiutė, net ir būdama garbaus amžiaus, sugebėdavo savo pokštais "praskaidrinti" britų nuotaiką.
Kaip 2021 m., kai ji juokėsi iš jos neatpažįstančių turistų, arba 2020 m., kai žiemos šventėms pristatė savo džino liniją. Ne paslaptis, kad mėgstamiausi monarchės patiekalai buvo nepretenzingi.
Bakingamo rūmai kartą atskleidė, kad ji beveik niekada nevalgydavo vien krakmolingų patiekalų, o pietums mieliau rinkdavosi labiau dietinius patiekalus. Pavyzdžiui, lašišą. O kaip dėl karalienės rytinių ritualų?
Dienraštis teigia, kad yra 2 slapti ingredientai, galintys jūsų kiaušinienę paversti "karališkais" kiaušiniais.
Leidinys rašo, kad Elžbietos mėgstamiausi švelnūs kiaušiniai su išskirtiniais prieskoniais yra muskato riešutas ir citrinos žievelė.
Kaip tiksliai buvo ruošiamas patiekalas
Kalbama apie laipsnišką kiaušinių virimo būdą. Karalienės virėja juos suplakdavo kartu su šaukštu pieno ir iškepdavo keptuvėje, pateptoje sviestu (naudojo ir 1 valgomąjį šaukštą).
Paslaptis buvo ta, kad minėtus prieskonius reikėjo dėti, kol kiaušiniai bus visiškai sustingę, kad prieskoniai įsigertų į patiekalo tekstūrą.
Leidinyje pažymima, kad muskato riešutas gali pagardinti jūsų rytinę "lėkštę". Tai dažnas slaptas daugelio skanių patiekalų ingredientas.
Pavyzdžiui, jo dedama ir į lazaniją. Norint pajusti muskato riešuto skonį, pakanka duoti žiupsnelį prieskonio. Taigi Elizabetos kiaušinienė turėjo riešutų skonį, be to, skonio kompoziciją užbaigė žiupsnelis tarkuotos žievelės. Reikės šaukštelio labai smulkiai tarkuotos žievelės.
Tačiau tai dar ne viskas, kai kalbama apie Elžbietos kiaušinių rūšis. Karalienė taip pat mėgo valgyti kiaušinius, gardintus smulkintais svogūnais ir žiupsneliu šviežiai maltų pipirų. Paprastai monarchė pusryčiais mėgaudavosi viena.
Atkreipkite dėmesį, kad šį receptą galima fantastiškai derinti ir ant skrebučių. Manoma, kad Elžbieta II vedė sveiką gyvenimo būdą, pirmenybę teikdama kuklesniam namuose ruošiamam maistui.
Todėl patariame išbandyti "karališkus skonius" ir paeksperimentuoti.
Taip pat skaitykite:
Rašyti komentarą