Klausiate - atsakome: kaip atsikratyti žuvies kvapo

(1)

Žuvies patiekalai yra labai maistingi ir sveiki, tačiau turi didelį trūkumą. Žalios žuvies kvapas ilgai laikosi ant visų medžiagų ir paviršių.

Joks ploviklis negali išplauti aromato ir net patalpos išvėdinimas nepadeda. Ant pjaustymo lentos arba šaldytuve esantis žuvies "aromatas" gali pereiti į kitus maisto produktus ir juos sugadinti.

Įkyraus žuvies kvapo galite atsikratyti naudodami nebrangias buitines priemones.

    Kaip pašalinti žuvies kvapą iš patiekalų

    Kaip pašalinti žuvies kvapą nuo pjaustymo lentos

    Kaip atsikratyti žuvies kvapo šaldytuve

    Kaip atsikratyti žuvies kvapo nuo odos ir drabužių

Kaip pašalinti žuvies kvapą iš patiekalų

Acto tirpalas gali padėti pašalinti žuvies kvapą nuo keptuvių, virtuvės įrankių, puodų ir kitų indų.

Ištirpinkite 100 ml paprastojo stalo acto 1 litre karšto vandens.

Į šį tirpalą įdėkite žuvimi kvepiančius indus ir palikite 15 minučių.

Tada indą išplaukite plovikliu.

Kaip pašalinti žuvies kvapą nuo pjaustymo lentos

Citrinų sultys gali padėti atsikratyti žuvies kvapo nuo pjaustymo lentos.

Gerai įtrinkite lentą puse citrinos ir nuplaukite karštu vandeniu.

Prieš išdarinėjant žuvį, lentą taip pat galima patepti citrinos sultimis - tuomet mediena nesugers kvapo.

Senos žuvies kvapo nuo lentos galite atsikratyti naudodami arbatos tirščius arba garstyčių miltelius.

Pabarstykite lentą šiomis medžiagomis, palikite ją 10 minučių ir nuplaukite.

Kaip iš šaldytuvo pašalinti žuvies kvapą

Norėdami atsikratyti žuvies kvapo iš šaldytuvo, atjunkite jį nuo elektros tinklo ir išimkite visus maisto produktus.

Tada nuplaukite sienas, lentynas ir šaldytuvo dureles geriamosios sodos tirpalu: 4 valgomieji šaukštai 1 litrui šilto vandens.

Palikite 30 minučių ir nuplaukite šaldytuvą švariu šiltu vandeniu.

Kaip atsikratyti žuvies kvapo nuo odos ir drabužių

Į odą įsigėrusio žuvies kvapo galite atsikratyti naudodami citrinos sultis.

Nuvalykite rankas ir pirštus šviežios citrinos minkštimu.

Jei burnoje išlieka žuvies skonis, kramtykite petražolių lapelius.

Žuvies skonį burnoje taip pat gali panaikinti švieži obuoliai, citrusiniai vaisiai ar braškės.    

Žuvies kvapą turinčius drabužius patartina skalbti su skalbimo muilu arba mirkyti acto tirpale.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder