Kopūstai
Kopūstai turi sieros junginių, todėl juos verdant jaučiamas specifinis kvapas.
Kopūstus virkite uždengę puodą.
Taip pat stenkitės jų nepervirti, nes tada jie bus minkšti ir ištežę.
Moliūgai
Neišmeskite moliūgo minkštimo, kuriame yra sėklų.
Atskirtą minkštimą nuo sėklų arba kartu su jomis, galima džiovinti.
Sumalę džiovintą masę, gausite labai skanius miltus.
Jų galėsite įmaišyti į blynų tešlą.
Žiediniai kopūstai
Jei ketinate virti žiedinių kopūstų sriubą, pirmiausia sudėkite kitus ingredientus – pavyzdžiui, bulves, pupeles, ryžius.
Sudėję žiedinius kopūstus pabaigoje, išlaikysite gerą jų formą.
Be to, šviežius žiedinius kopūstus taip pat galima konservuoti.
Taip paruošti jie gali tapti puikiu garnyru.
Morkos
Morkos, kaip ir visi šakniavaisiai, turi būti rūšiuojamos ir valgomos atsižvelgiant į dydį.
Mažesnės daržovės greičiau genda, todėl pirma reikia suvalgyt jas, paskui vidutines ir tik galiausiai didžiausias morkas.
Be to, net ir mažiausias įbrėžimas ant morkos – ženklas, kad ją reikia valgyti iškart.
Bulvės
Nelaikykite bulvių ten, kur jas galėtų pasiekti tiesioginiai saulės spinduliai, nes bulvės pradės pūti.
Išlaikyti bulves šviežias taip pat padės keli tarp jų įmaišyti obuoliai.
Raudonieji burokėliai
Jei norite, kad burokėliai nenudažytų rankų, prieš plaudami juos apšlakstykite citrinų sultimis ir apibarstykite druska.
O jei norite iškepti burokėlius greičiau, nuplautas ir neluptas daržoves suvyniokite į foliją ir dėkite į orkaitę.
Taip iškepti jie bus tinkami valgyti po 30-40 minučių.
Rašyti komentarą