Kodėl ekspertai pataria pasiimti servetėlę, kai einate į turgų pirkti braškių: gudrus triukas
(5)Perpjaukite abejotiną uogą per pusę ir tvirtai prispaudžiate pjūvį prie švarios baltos servetėlės.
Palaukite keletą sekundžių, kad gautumėte tikslų rezultatą.
Atidžiai pažiūrėkite į ant servetėlės likusį minkštimo pėdsaką.
Tikros, prinokusios braškės būtinai paliks švelnų rausvą pėdsaką.
Jei servetėlė liko švari, tai rimtas signalas, kad reikia būti atsargiems. Dėmių nebuvimas dažnai rodo, kad yra dirbtinių dažiklių.
Neapsiribokite vien šiuo testu – atkreipkite dėmesį ir į uogų išvaizdą. Tikros braškės turi būti stangrios, tvirtos, vienodos formos.
Venkite vaisių, kurie yra minkšti, įdubę ar pažeisti – tai šviežumo praradimo ar netinkamo laikymo požymiai.
Atminkite: tik natūralios uogos suteiks jums visą naudą – jos yra turtingos vitaminų ir maistinių skaidulų.
Dirbtinai „pagerintos“ uogos praranda daugumą maistinių savybių.
Jų išvaizda gali klaidinti ir negarantuoja naudos.
Skirkite minutėlę, kad prieš pirkdami ar vartodami patikrintumėte uogas – tai padės išvengti nusivylimų ir nereikalingų išlaidų.
Rinkitės braškes apgalvotai, orientuodamiesi į patikimus natūralumo požymius, ir mėgaukitės tikru vasaros skoniu be rizikos.
Šaltinis: focus.com

Rašyti komentarą