Kodėl korėjiečiai taip mėgsta česnakus, kiek jų suvalgo ir kodėl kartais dėl jų net išsiskiria?

Jei ko nors paklaustumėte apie pagrindinį korėjiečių virtuvės ingredientą, jie neabejotinai įvardytų kimči. Tačiau tai netiesa - tiksliau, visai netiesa. Tiesą sakant, išskyrus kelias išimtis, beveik nė vienas patiekalas neapsieina be česnako.

Retai kada patiekalas būna be česnako

Doramose yra darbuotojų, kurie išlukštena česnakus kavinėms. 

Pietų Korėjoje tai tikras darbas. 

Maisto prekių parduotuvėse česnakai parduodami maišais ir jau patogiai nulupti. 

Jis įeina į gochudyang pastos sudėtį, dedamas į sriubas, kepamas, valgomas žalias ir marinuotas, geriamas kaip papildas.

Korėjiečiai mėgsta užsienio virtuvę, bet dažnai ją pritaiko sau. Pavyzdžiui, į spagečius, picą ar čikeną jie deda daugiau česnako nei užsienyje.

Tačiau sunku pateikti oficialius duomenis apie suvalgomo česnako kiekį. 

2018 m. atliktame tyrime teigiama, kad kiekvienas korėjietis per metus suvalgo 6,2 kg, o tai yra antra vieta po kinų (14,3 kg). 

JT duomenimis, Korėja yra šešta pagal česnakų gamybą pasaulyje, tačiau Pietų Korėjos gyventojų skaičius sudaro tik 1 % pasaulio gyventojų!

Vyresnio amžiaus žmonės skundžiasi, kad jaunimas valgo mažiau česnakų. 

Tačiau užsieniečiai sako, kad visi korėjiečiai bent šiek tiek jo užuodžia. 

Kartais poros išsiskiria, jei vienas kito paprašo nevalgyti česnako.

Korėjiečiai augina ir suvartoja labai daug česnakų

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder