Kodėl naudinga valgyti šaltalankius: skanus vaistas nuo kraujospūdžio ir streso
(1)Rugsėjo mėnesį Ukrainos soduose prinoksta šaltalankiai - gražios uogos, garsėjančios savo naudingomis savybėmis.
Tai puikus antioksidantų, mineralų ir vitaminų šaltinis, stipriai palaikantis organizmą ir normalizuojantis kraujospūdį.
Anksčiau pasakojome apie slyvų, kito sezoninio vaisiaus, naudą ir žalą.
Šaltalankių nauda
Šaltalankio uogose yra beveik visų žinomų vitaminų - A, B, C, H, E, PP, K. Jose taip pat gausu askorbo rūgšties, todėl ši arbata labai naudinga sergant peršalimo ligomis.
Šaltalankio uogų minkštimas valgomas nuo gerklės skausmo ir žaizdų burnoje, taip pat tepamas ant odos žaizdų.
Šaltalankių sudėtyje esantys riboflavinas ir tiaminas lėtina odos ir organizmo senėjimo procesus.
Šie mikroelementai taip pat mažina streso lygį, nervinę įtampą ir padeda miegoti, todėl šaltalankių arbatą tinka gerti vakare.
Šaltalankio nauda moterims akivaizdi: jis gerina moteriškų hormonų gamybą, mažina endometriozės ir gimdos polipų riziką.
Jis labai naudingas nėštumo ir menopauzės metu, nes patenkina moters vitaminų poreikį.
Šaltalankis labai naudingas širdžiai: jo sudėtyje esantys taninai stabdo kraujavimą, o vitaminas K gerina kraujo krešėjimą.
Dėl sudėtyje esančių antioksidantų kraujagyslės tampa stipresnės ir lankstesnės.
Šias uogas rekomenduojama reguliariai valgyti žmonėms, sergantiems hipertenzija, nes jos ilgainiui mažina kraujospūdį.
Rašyti komentarą