Kodėl nereikėtų išpilti konservuoto aliejaus

Kodėl nereikėtų išpilti konservuoto aliejaus: patarimai, kurie padės sutaupyti pinigų

(4)

Pripažinkime: dalis žmonių geria skystį, kuris lieka po žuvies konservų. Labai skanu užkandžiauti su juoda duona arba prieskoniais.

Ar galima naudoti žuvies konservų aliejų, ar geriau jį išpilti.

Iš karto reikėtų pažymėti, kad gydytojai nėra vienareikšmiškai uždraudę, ar galite valgyti konservuotą aliejų.

Tai veikiau skonio ir įpročio reikalas.

Jei jums patinka, vartokite į sveikatą.

Nors išlieka didelis klausimas, ar galite naudoti konservuotus žuvų taukus.

Kaip minėta pirmiau, konservuotų žuvų taukų nereikėtų vartoti vien tik dėl to, kad jie yra per daug kaloringi.

Be to, ne visų pasaulio gyventojų skrandžiai gali pakelti tokią "dovaną".

Kur galite naudoti konservuotus žuvų taukus 

Žuvies taukus galima valgyti su bulvėmis, dėti į salotas, kepti aliejuje ir naudoti kitiems patiekalams, pavyzdžiui, kiaušinienei.

Štai keletas variantų, kaip galite naudoti žuvų taukus:

Cezario salotų padažas.

Į padažą su citrinos sultimis ir garstyčiomis įdedamas vos vienas arbatinis šaukštelis konservuotų žuvų taukų.

Tai skiriasi, tačiau taip pat išryškėja ančiuvių ir krevečių - pagrindinių salotų sudedamųjų dalių - skonis.

Kiaušinienė, kepta žuvis.

Vietoj augalinio aliejaus rekomenduojama vartoti konservuotus žuvų taukus.

Toks ingredientas suteikia keptiems kiaušiniams pikantiškumo ir pagerina žuvies skonį.

Itališki makaronai.

Konservuotas aliejus naudojamas makaronų padažams kartu su citrinų sultimis ir vandeniu.

Aliejaus į makaronus taip pat įpilama po to, kai jie išverdami.

Padažą su pomidorais ir žuvimi verta sumaišyti iš anksto.

Picos, pyragai, pikantiškos bandelės.

Ruošiant tešlą vietoj vandens dedama aliejaus.

Tas pats pasakytina ir apie kitus kepinius.

Nereikia baimintis - konservuotas aliejus nepablogins tešlos kokybės ir netrukdys jai pakilti. 

Ledas.

Panaudoję konservų turinį, jo neišmeskite.

Vietoj to galite jį užšaldyti šaldytuve ir naudoti kaip svarbų ingredientą ruošiant maistą.

Pavyzdžiui, įpilti jo į sriubas.

Avižiniai dribsniai su lašiša.

Norėdami paįvairinti pusryčius, dribsnių pagrindu naudokite konservuotus taukus.

Pirma, taukai išryškins žuvies skonį, o antra, suteiks liesiems avižiniams dribsniams pikantiškumo.

Internete yra daugybė patarimų, kaip žuvies taukus naudoti antrą kartą, tačiau kol kas pagrindinis jų naudojimo būdas išlieka maisto gaminimas.

Ką galima daryti su šprotų ir silkių aliejumi

Šprotų ir silkių aliejus ir toliau išlieka populiariausios.

Tai pigesni produktai, tačiau pagrindiniams patiekalams jie yra tokie pat geri kaip konservuotas tunas ar lašiša.

Lengvas būdas pasigaminti šprotų sviesto - naudoti jį sumuštiniams su šprotais ir agurkais.

Kulinarijos ekspertai pataria išmaišyti konservų skystį su citrinos sultimis ir užtepti ant duonos (žinoma, po sviesto), o tik tada ant viršaus dėti žuvį.

Užkandį galima papuošti petražolių šakele.

Šprotų aliejaus taip pat galima dėti į marinatus, padažus, daržoves ir mirkyti į krekerius.

Antrasis neišspręstas klausimas - ką galima daryti su silkių sviestu.

Kulinarai rekomenduoja šio skysčio dėti į žuvies sriubą, žuvies pyragėlius, žuvies troškinius folijoje ir kepant vištų kiaušinius.

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su savo draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder