Kodėl SSRS į arbatą buvo dedama soda: atsakymas nustebins daugelį žmonių
(2)Kodėl SSRS į arbatą dėdavo sodos?
Kai kurie mano, kad soda padėjo sutaupyti pinigų: dėl jos arbata atrodė stipresnė su minimaliu užpilo kiekiu. Tačiau pagrindinė priežastis buvo ta, kad pagerėjo gėrimo skonis.
Soda suminkštindavo vandenį, kuris dažnai būdavo kietas, todėl arbata tapdavo sodresnė ir aromatingesnė. Tamsi gėrimo spalva buvo papildoma priemoka, suteikianti arbatai „turtingą“ išvaizdą.
Taip pat buvo lengviau plauti indus: dėl sodos ant stiklinių ir puodelių nelikdavo dryžių.
Kita įdomi savybė - cheminis poveikis. Jei į arbatą su soda įdėsite citrinos, gėrimas taps šviesesnis, o be citrinos - tamsaus sodraus atspalvio ir ypatingo skonio, kuris tampa ryškesnis net pakartotinai užplikius.
Norintiems atkartoti šį sovietinį metodą, verta prisiminti: soda geriausiai tinka biriai arbatai. Maišeliuose esančioje arbatoje ji neduos apčiuopiamo rezultato, išskyrus pasikeitusį skonį.
Šaltinis: glavred.info
Rašyti komentarą