Kodėl traškučių pakeliuose tiek daug oro: apie tai beveik niekas nežino
Į šį klausimą atsakė produkto gamintojai. Faktas tas, kad traškučių pakuotėse esantis oras atlieka svarbų vaidmenį išsaugant jų kokybę ir šviežumą.
Jie teigia, kad tai ne paprastas oras, kaip esame įpratę manyti, o azotas, kuris naudojamas tam, kad traškučiai nesioksiduotų. Tai prailgina produkto galiojimo laiką.
Azotas padeda išlaikyti traškučių traškumą, taip pat apsaugo produktą nuo pažeidimų vežant.
Tačiau Naujosios Zelandijos menininkas ir maisto fotografas Henry Hargreavesas atliko eksperimentą ir įrodė, kad pakuotė, kurioje yra daug azoto, neapsaugo traškučių nuo pažeidimų.
H. Hargreavesas pabrėžė, kad vakuuminė pakuotė turėtų būti veiksmingesnė.
Be to, per daug pripildžius traškučių pakuotę oro, padidėja anglies dioksido pėdsakas, nes gabenant didelių gabaritų pakuotes reikia daugiau vietos. Todėl kyla klausimas dėl šio metodo tvarumo ir ekologiškumo.
Maisto fotografas rekomenduoja peržiūrėti traškučių pakuočių standartus ir galbūt naudoti mažesnes pakuotes. Tai sumažintų atliekų kiekį ir pagerintų pirkėjų požiūrį į produktą.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą