„Ankstesnių metų pardavimai rodo, kad daugiausia šašlykų nuperkama tuomet, kai šventinė Joninių diena išpuola penktadienį. Tarkim, pastaraisiais metais itin gausiai šašlykų pirkta 2016 metais, kai Joninės švęstos iš ketvirtadienio į penktadienį. Tuomet šašlykų (šventinę Joninių dieną ir jos išvakarėse) nupirkta beveik 2 kartus daugiau nei tais metais, kai Joninių laužai kūrenti viduryje savaitės.
Taip pat daugiau šašlykų nuperkama, kai šventinė Joninių diena būna savaitgalį. Vis dėlto šventinis Joninių penktadienis su savaitgaliu priešakyje kol kas yra sumušęs šašlykų pardavimų rekordus.
Tad ir šiemet ruošiamės didesniems nei įprastai šašlykų pardavimams, juolab kad ir Joninėms žadamas puikus oras“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.
Lietuvių mėgstamiausias išlieka tradicinis kiaulienos šašlykas, tačiau populiarėja paukštienos šašlykai bei sparčiai auga jautienos kepsnių bei kitų griliui skirtų jau marinuotų mėsos gaminių pardavimai.
„Kiaulienos šašlykai sudaro apie 80 proc. nuo visų parduodamų šašlykų, tačiau jų populiarumas menksta ir kasmet vis daugiau nuperkama vištienos bei kalakutienos šašlykų. Vis dėlto esame pastebėję, kad ruošdami šventinį Joninių stalą žmonės retai kada perka tik vienos mėsos rūšies šašlyką.
Glaudžiai bendradarbiaujame su Lietuvos mėsos perdirbimo įmonėmis ir kasmet vasaros grilio sezonui pristatome naujienų, kurias žmonės noriai išbando“, – pažymi E. Dapkienė.
Ji priduria, kad šio savaitgalio Joninių griliui prekybos tinkle „Maxima“ yra paruošta patrauklių kiaulienos, vištienos, jautienos kepsnių pasiūlymų, kurių nuolaidos siekia net iki 50 proc.
Šventinę Joninių dieną ir jos išvakarėse prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse parduodama vidutiniškai apie 300 tonų mėsos. Pavyzdžiui, pernai nupirkta daugiau nei 27 tonos šašlykų ir beveik 18 tonų kepsnių bei kitų įvairių mėsos ir paukštienos gaminių, 183 tonos šviežios mėsos ir dar per 79 tonas dešrų ir dešrelių.
Rašyti komentarą