Medikai įvardijo tris džiovintus vaisius, kurie padės sumažinti kraujospūdį

Šiuose džiovintuose vaisiuose yra daugiausia kalio, kuris šalina natrį iš organizmo ir padeda atpalaiduoti kraujagyslių sieneles.

Šiandien daug žmonių kenčia nuo aukšto kraujospūdžio. Negydomas jis ilgainiui gali sukelti įvairias neigiamas pasekmes, pavyzdžiui, širdies priepuolius ir insultus.

Pasak express.co.uk, vienas iš būdų sumažinti kraujospūdį - sumažinti suvartojamos druskos kiekį, nes dėl natrio kiekio organizme susikaupia daugiau vandens, todėl kraujagyslės patiria papildomą spaudimą.

Tuo pačiu metu valgant maisto produktus, kuriuose gausu kalio, taip pat galima sumažinti kraujospūdį, teigia Amerikos širdies asociacija (American Heart Association).

"Kuo daugiau kalio valgote, tuo daugiau natrio pasišalina iš organizmo. Jis taip pat padeda atpalaiduoti kraujagyslių sieneles, o tai padeda mažinti kraujospūdį", - sakė medikai.

Anglijos nacionalinės sveikatos tarnybos duomenimis, daugiausiai kalio yra:

Razinos (749 mg kalio 100 g)

abrikosuose (1162 mg)

džiovintos slyvos (732 mg).

Palyginimui, 100 g bananų, dažnai minimo gero kalio šaltinio, yra tik 358 mg kalio.

Amerikos širdies asociacija dėl tų pačių priežasčių taip pat rekomenduoja šiuos maisto produktus:

Avokadai

Bulvės

špinatai

Grybai

Žirniai

Pomidorai, pomidorų sultys ir pomidorų padažas

Apelsinai ir apelsinų sultys

Greipfrutai ir greipfrutų sultys (tačiau turite būti atsargūs, jei vartojate cholesterolio kiekį kraujyje mažinančius vaistus).

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder