Produktai
- Virta jautiena - 300 g
- Kietasis sūris - 300 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Svogūnai - 1-2 vnt. (130 g)
- Sviestas - 30 g
- Majonezas - 180 g (pagal skonį)
- Šviežios prieskoninės žolelės - 5 g (pagal skonį)
- Druska - pagal skonį
Gaminimas:
- Pirmiausia reikia pasiruošti visus reikiamus ingredientus.
- Kad jautiena atvėstų, ją reikia išvirti iš anksto. Tam mėsą užpilkite karštu vandeniu, užvirinkite ir virkite 50 minučių.
- Verdant nerekomenduojama papildyti vandens, kad mėsa nebūtų kieta. Druska dedama likus 5 minutėms iki virimo pabaigos.
- Paruošta virta jautiena paliekama atvėsti sultinyje - taip mėsa bus sultingesnė.
Kaip paruošti mėsos salotas su sūriu ir kiaušiniais:
- Kiaušiniai išverdami kietai (po 10 minučių nuo išvirimo). Nusunkite verdantį vandenį ir užpilkite kiaušinius šaltu vandeniu. Atvėsinkite.
- Svogūnai nulupami, nuplaunami, smulkiai supjaustomi.
- Keptuvėje ištirpinamas sviestas.
- Į karštą sviestą sudėkite svogūnus.
- Svogūnai pakepinami svieste, kol iškepa (2-3 min. ant vidutinės ugnies). Atvėsinkite.
- Išvirusi mėsa supjaustoma nedideliais kubeliais.
- Sūris sutarkuojamas stambia tarka.
- Kiaušiniai nulupami, smulkiai supjaustomi.
- Virtą mėsą sumaišykite su atvėsusiais troškintais svogūnais, tarkuotu sūriu ir smulkintu kiaušiniu. Gerai išmaišykite.
- Salotas pagardinkite majonezu.
- Išmaišykite - ir mėsos salotos su sūriu ir kiaušiniu paruoštos!
- Patiekdami salotas pabarstykite žalumynais pagal skonį.
Gero apetito!
Rašyti komentarą