Mitybos specialistas įvardijo užkandį Nr. 1, padedantį numesti svorio

(1)

Šis užkandis yra universalus, nes gali būti tiek saldus, tiek sūrus.

Be subalansuotos mitybos ir reguliaraus fizinio aktyvumo, protingas užkandžiavimas yra vienas geriausių būdų pasiekti svorio metimo tikslų.

Mitybos specialistė Destinee Moody papasakojo apie geriausius užkandžius lieknėjant, rašo Eatthis. Ne paslaptis, kad kuo žmogus vyresnis, tuo sunkiau deginti kalorijas.

Tačiau užkandžiavimas gali būti įrankis arsenale kovojant su viršsvoriu. Tyrimai rodo, kad daug baltymų turintys užkandžiai gali padėti ilgiau jaustis sotiems, sumažinti persivalgymą ir pažaboti potraukį maistui.

Pasak "Moody's", geriausias užkandis yra skrudinti avinžirniai. Augalinės kilmės baltymų ir skaidulų kupini skrudinti avinžirniai yra traškus ir universalus užkandis, kurį galite pasigaminti tiek saldų, tiek sūrų.

"Aš renkuosi skrudintus avinžirnius kaip geriausią užkandį lieknėjant, - teigė Moody. Ji pažymėjo, kad avinžirniai yra švelnaus skonio, todėl jie yra universalus užkandis.

"Jei turite potraukį saldumynams, prieš kepdami galite juos pagardinti cinamonu ir saldikliu arba naudoti kario prieskonius, kad užkandis būtų pikantiškesnis", - patarė ji.

Pirmiausia avinžirniuose gausu baltymų, kurie atlieka svarbų vaidmenį palaikant raumenų masę ir didinant sotumą.

Antra, juose gausu maistinių medžiagų. Šios maistingosios medžiagos yra būtinos optimalioms organizmo funkcijoms užtikrinti, nes padeda nuo raumenų vystymosi ir kaulų būklės iki energijos apykaitos.

Trečia - avinžirniai yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis, kurios yra labai svarbios virškinimui ir padeda išvengti persivalgymo, nes sukelia sotumo jausmą.

"Tiek baltymai, tiek skaidulos lėtina virškinimo greitį, todėl iki kito valgymo galite jaustis sotūs, todėl avinžirniai yra idealus svorio metimo užkandis tarp mažai kaloringų valgymų", - aiškino ekspertė.

Kaip pasigaminti šį lieknėjimo užkandį:

  1. Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Nuplaukite ir nusausinkite avinžirnius.
  2. Sumaišykite dubenyje su šaukštu alyvuogių aliejaus, žiupsneliu druskos ir mėgstamais prieskoniais.
  3. Išdėliokite avinžirnius ant kepimo skardos vienu sluoksniu, užtikrindami tolygų kepimą.
  4. Kepkite 20-30 minučių, kartkartėmis pakratydami formą, kad būtų tolygiai traški.
  5. Stebėkite, kad avinžirniai nesudegtų. Kai jie bus auksiniai ir traškūs, išimkite ir palikite atvėsti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder