Nekeptas jogurtinis tortas: lengvas ir gaivus desertas - išbandykite!

Desertai dažniausiai laikomi nesveiku maistu. O natūralus jogurtas kaip tik išgirtas mitybos specialistų. Taigi ar įmanoma suderinti šiuos du skirtingų pasaulių atstovus? Dar ir kaip! Natūralus jogurtas gali tapti puikiu gardžiausių skanėstų ingredientu – netgi pagrindiniu.

Nekeptas jogurtinis tortas

PAGRINDUI:

  • 200 g „Gaidelio“ tipo sausainių
  • 90 g sviesto

KREMINIAM SLUOKSNIUI:

  • 4 šaukšteliai želatinos
  • 400 g braškių
  • 140 g cukraus
  • Du šaukštai citrinos sulčių
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 500 g natūralaus graikiško jogurto
  • 550 ml 35 % riebumo grietinėlės

GAMINIMAS:

  1. Torto pagrindui sausainius sutrupinti elektriniu trintuvu iki smėlio konsistencijos. Sumaišyti su tirpintu sviestu.
  2. Gauta mase tolygiai iškloti torto formos dugną. Dėti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
  3. Pasiruošti kreminę masę. Želatiną užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų, ir palikti brinkti.
  4. Braškes (truputį pasilikti) užberti cukrumi ir maišant kaitinti ant nedidelės kaitros, kol ims leistis.
  5. Elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos tyrės. Įmaišyti citrinos sultis, vanilės ekstraktą.
  6. Kai braškių masė atvės, įmaišyti jogurtą, grietinėlę ir brinkintą želatiną. Viską gerai permaišyti ir pilti ant paruošto pagrindo.
  7. Tortą bent 6 val. dėti į šaldytuvą, o geriausia per naktį, kad gerai sustingtų. Patiekti papuošus likusiomis braškėmis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder