Nekeptas jogurtinis tortas
PAGRINDUI:
- 200 g „Gaidelio“ tipo sausainių
- 90 g sviesto
KREMINIAM SLUOKSNIUI:
- 4 šaukšteliai želatinos
- 400 g braškių
- 140 g cukraus
- Du šaukštai citrinos sulčių
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 500 g natūralaus graikiško jogurto
- 550 ml 35 % riebumo grietinėlės
GAMINIMAS:
- Torto pagrindui sausainius sutrupinti elektriniu trintuvu iki smėlio konsistencijos. Sumaišyti su tirpintu sviestu.
- Gauta mase tolygiai iškloti torto formos dugną. Dėti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
- Pasiruošti kreminę masę. Želatiną užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų, ir palikti brinkti.
- Braškes (truputį pasilikti) užberti cukrumi ir maišant kaitinti ant nedidelės kaitros, kol ims leistis.
- Elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos tyrės. Įmaišyti citrinos sultis, vanilės ekstraktą.
- Kai braškių masė atvės, įmaišyti jogurtą, grietinėlę ir brinkintą želatiną. Viską gerai permaišyti ir pilti ant paruošto pagrindo.
- Tortą bent 6 val. dėti į šaldytuvą, o geriausia per naktį, kad gerai sustingtų. Patiekti papuošus likusiomis braškėmis.
Rašyti komentarą