Netikėtai užklupo svečiai? Kulinarijos technologė dalijasi greitai pagaminamų užkandžių idėjomis
(3)Patarimais, kaip nudžiuginti savo draugus lengvais, o svarbiausia – sveikatai palankesniais užkandžiais, kuriuos vos per kelias minutes pagaminsime iš namuose rastų produktų, dalijasi prekybos tinko „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė.
Ekspertės teigimu, užklupus bet kokiems netikėtumams labiausiai gelbėja kūrybiškumas.
„Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė kviečia šią vasarą kartu su draugais pasigaminti itališkus užkandžius ir dalijasi gardžiu receptu.
Itališki užkandžiai
Užkandžiams reikės:
200 g pecorino sūrio;
400 g alyvuogių;
200 g marinuotų artišokų;
200 g saulėje džiovintų pomidorų;
160 g prosciutto kumpio;
300 g įdarytų paprikų;
100 g kaparėlių;
1 vnt. viso grūdo prancūziško batono;
Pagal skonį alyvuogių aliejaus;
1 skiltelės česnako;
1-2 šakelės rozmarino.
Gaminimo eiga:
Įjunkite orkaitę grilio režimu 220 laipsnių temperatūroje.
Groteles įstatykite į viršutinę tvirtinimo vietą.
Viso grūdo batoną supjaustykite plonais griežinėliais.
Viso grūdo batoną apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite rozmarinu.
Kepkite, kol riekelės bus traškios.
Viso grūdo batono riekutes įtrinkite česnaku.
Supjaustykite sūrį.
Visus ingredientus išdėliokite ant didelės lėkštės, lentelės ar į nedidelius indelius.
Skanaus!
Rašyti komentarą