Neurologas įvardijo 5 prieskonius, kurių turėtumėte kasdien dėti į kavą

Į sąrašą įtrauktas imbieras ir juodieji pipirai.

Kai kurie prieskoniai gerina smegenų veiklą ir puikiai tinka prie rytinio puodelio kavos, rašo shefinds.com.

Brandonas Crawfordas, neurologas, besispecializuojantis smegenų sveikatos ir gydymo srityje, įvardijo penkis tokius prieskonius ir papasakojo apie jų savybes.

Kokių prieskonių dėti į kavą - sąrašas

Cinamonas. Tai stiprus antioksidantų šaltinis, labai svarbus nervų sistemos apsaugai nuo oksidacinio streso.

Cinamonas taip pat gali reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, o tai labai svarbu kognityvinėms funkcijoms palaikyti ir neurodegeneracinių ligų prevencijai, teigė ekspertas.

Be to, cinamono į kavą pridėjus cinamono gali būti netgi veiksmingas būdas paspartinti svorio metimą.

Ciberžolė. Šis prieskonis žinomas dėl savo priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių. Jis gali padėti sumažinti uždegimą ir oksidacinę žalą smegenims.

Imbieras. Žinomas dėl savo stiprių priešuždegiminių savybių, imbieras gali padėti pagerinti kognityvines funkcijas mažindamas uždegimą ir oksidacinį stresą, sakė Crawfordas.

Muskato riešutas. Muskato riešuto neuroprotekcinės savybės gali pagerinti atmintį ir užkirsti kelią nervinių takų degeneracijai.

Jis taip pat gerina nuotaiką, o tai gali paskatinti labiau susikaupti ir pozityviai nuteikti.

Juodieji pipirai. Jis ne tik gali suteikti nepakartojamą skonį jūsų rytiniam kavos puodeliui, bet ir gali būti labai naudingas smegenų sveikatai, ypač kartu su ciberžole, sakė Crawfordas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder