Nuostabus vasariškas citrinų pyragas

Nuostabaus skonio, burnoje tirpstantis citrinų pyragas.

6 pyrago gabalėliams paruošti jums reikės:

  • riebalų kepimo formai ištepti
  • 115g sviesto
  • 250 g cukraus
  • 3 didelių kiaušinių
  • 245g grietinės
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukšto citrinos žievelės
  • 1 šaukšto vanilės ekstrakto
  • 185g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio druskos

Glajui paruošti:

  • 220g cukraus pudros
  • 1 šaukšto pieno
  • 2 šaukštų citrinos sulčių

Gaminimas:
 

  • Paruoškite pyragą: įkaitinkite orkaitę iki 180C. Ištepkite kepimo formą pasirinktais riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.
  • Dideliame dubenyje sutrinkite cukrų ir sviestą (3-4 minutes, elektriniu trintuvu).
  • Įmuškite kiaušinius, sutrinkite mišinį.
  • Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite grietinę su citrinos sultimis, žievele, vanilės ekstraktu.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Sumaišykite sausus ir nesausus ingredientus. Sumaišykite mišinį iki vientisos masės.
  • Įpilkite pyrago tešlą į kepimo formą. Kepkite 50-60 minučių (kol įkišus dantų krapštuką jis liks sausas). Leiskite pyragui atvėsti apie 1 valandą.
  • Pagaminkite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis.
  • Užpilkite glajų ant pyrago ir tolygiai išskirstykite. Leiskite atvėsti 30 minučių.
  • Perklekite į serviravimo lėkštę. Supjaustykite.

Skanaus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder