Pamirškite sterilizaciją, actą ir verdantį vandenį: kaip „uždaryti“ agurkus stiklainiuose, kad jie išsilaikytų iki 10 mėnesių

(5)

Norint paruošti skanius agurkus žiemai, nereikia naudoti acto ar rūpintis sterilizacija. Jums tereikia tarkavimo įrankio.

Tokio originalaus agurkų recepto dar nematėte, nes daržoves reikia tiesiog patrinti ant tarkos ir uždaryti į skardines.

Ingredientai:

agurkai 2 kg 
česnakai 10-12 dantukų 
druska 2 valg. š. l. 
krapų ryšulėlis

Gaminimo procesas:

Paimkite 1 kg bet kokios formos ir dydžio agurkų, sutarkuokite ant didelės tarkos. Į juos įspauskite česnako, įberkite druskos. Išmaišykite.

Paimkite 1 kg gražgarsčių agurkų konservavimui, 2 val. pamirkykite šaltame vandenyje, kad atsikratytų kartumo.

Supjaustykite ryšulėlį krapų stambiais gabalėliais, sudėkite ant stiklainio dugno. Toliau - tarkuotų agurkų mišinį su česnaku.

Perpjaukite per pusę šviežius, vandenyje išmirkytus agurkus ir sudėkite po to. Ant viršaus vėl tarkuotų agurkų mišinys.

Nepamirškite uždėti vieno palmės lapo, o vidinį dangtelio paviršių patepkite garstyčiomis.

Uždarykite stiklainius dangteliais, išneškite į vėsią vietą. Po 3-4 dienų agurkai taps sūrūs, o po 1 mėnesio - sūrūs.

Skanu!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder