Pamirškite sterilizaciją, actą ir verdantį vandenį: kaip „uždaryti“ agurkus stiklainiuose, kad jie išsilaikytų iki 10 mėnesių
(5)Tokio originalaus agurkų recepto dar nematėte, nes daržoves reikia tiesiog patrinti ant tarkos ir uždaryti į skardines.
Ingredientai:
agurkai 2 kg
česnakai 10-12 dantukų
druska 2 valg. š. l.
krapų ryšulėlis
Gaminimo procesas:
Paimkite 1 kg bet kokios formos ir dydžio agurkų, sutarkuokite ant didelės tarkos. Į juos įspauskite česnako, įberkite druskos. Išmaišykite.
Paimkite 1 kg gražgarsčių agurkų konservavimui, 2 val. pamirkykite šaltame vandenyje, kad atsikratytų kartumo.
Supjaustykite ryšulėlį krapų stambiais gabalėliais, sudėkite ant stiklainio dugno. Toliau - tarkuotų agurkų mišinį su česnaku.
Perpjaukite per pusę šviežius, vandenyje išmirkytus agurkus ir sudėkite po to. Ant viršaus vėl tarkuotų agurkų mišinys.
Nepamirškite uždėti vieno palmės lapo, o vidinį dangtelio paviršių patepkite garstyčiomis.
Uždarykite stiklainius dangteliais, išneškite į vėsią vietą. Po 3-4 dienų agurkai taps sūrūs, o po 1 mėnesio - sūrūs.

Rašyti komentarą