Ar tai kažkokia tradicija, neturinti didelės prasmės, ar svarbus niuansas, į kurį verta atkreipti dėmesį?
Iš tikrųjų tai labai paprasta.
Pasakojama legenda, kad kartą vienas Vienos mėsininkas už savo parduotuvės prekystalio netyčia supjaustė dešrą įstrižai. Faktas yra tas, kad ryte jis pakilo iš lovos ir pastebėjo, kad viename iš jo batų yra pelė. Taigi į darbą ėjo viena basa koja. Dėl šio nepatogumo mėsininkas negalėjo susikaupti.
Vėliau paaiškėjo, kad kreivai supjaustyta dešra atrodė patraukliau nei ta, kurią jis pjaustydavo tolygiai. Nuo to laiko parduotuvėje produktas pradėtas pjaustyti tik tokiu būdu.
Žinoma, tai tik įdomi istorija. Iš tikrųjų dešra pjaustoma kreivai, nes tai yra technologinė būtinybė.
Termiškai apdorojant mėsą keičiasi jos struktūra, skaidulos tampa kietesnės ir tankesnės. Jei dešrą pjaustysite išilgai pluošto, tai bus sunku daryti. Tačiau pjaunant skersai, mėsą lengviau atskirti į atskirus gabalėlius.
Be to, pjaustant įstrižai, dešra nesubyrės ir nepraras formos.
Ekspertai taip pat teigia, kad 35-45 laipsnių kampu supjaustyta dešra atrodo patraukliau.
Taip vitrina su produktu patraukia pirkėjų dėmesį. Be to, dėl įstrižo pjūvio galima geriau įvertinti produkto kokybę, sudėtį.
Be to, sukuriamas efektas, tarsi dešra būtų didesnė nei iš tikrųjų. Vienam sumuštiniui užteks 1-2 įstrižai nupjautų griežinėlių. O jei pjausite tolygiai, teks išlaidauti daugiau.
Kai kuriuose kulinariniuose tinklaraščiuose teigiama, kad kampu supjaustyta dešra skanesnė, nes didesnis plotas liečiasi su burna. Be to, tai vienas iš būdų sutaupyti pinigų. Ploni griežinėliai kampu leidžia ilgiau „ištempti“ dešros malonumą.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą