Penki fantastiški šventiniai kokteiliai: maloniai nustebinsite svečius - pajus tikrą skonių pasaką!
Daugelį švenčių pradedame atidarydami butelį ir pripildydami taurę. Tačiau jei norite, kad svečiai ir artimieji pajustų malonumą, išbandykite vieną iš šių įdomių kokteilių receptų.
1. Raspberry Royale Spritz
Puikiai tinka mergaičių vakarui, po deserto ar vakarėlio pradžioje.
Šis kokteilis puikiai atrodo nuotraukose ir jį lengva gaminti didelėms grupėms - nereikia kratyti, tik pilti ir maišyti.
Aviečių degtinė, putojantis rožinis vynas ir spanguolių sultys sukuria vaisinį, putojantį, tamsiai rožinės spalvos gėrimą. Pabaigai pridėkite šaldytų uogų ir smulkintų mėtų - į sveikatą!
Reikės:
- 100 ml rožinio vyno
- 25ml aviečių degtinės
- 25ml spanguolių sulčių
- Užpilkite 100 ml ledo
- Papuošti - šaldytomis uogomis ir šviežia mėta
Paruošimas:
- Į vyno taurę įpilkite 25 ml SPAR aviečių degtinės ir 25 ml spanguolių sulčių (tinka ir aviečių sultys).
- Įdėkite šaldytų uogų ir ledo, tada įpilkite putojančio rožinio vyno
- Švelniai pamaišykite ir papuoškite šviežios mėtos šakele.
2. Antrosios galimybės „Bucks Fizz
Surengėte vakarėlį ir dabar liko įvairių alkoholinių gėrimų butelių, kurių dugne liko vos po mažytį lašelį.
Jų neužtenka tiesioginiam gėrimui ir tikrai nenorite jų maišyti. Tačiau šis gudrus kokteilių receptas padės jums sukurti kažką naujo ir skanaus.
Sumaišykite likusį džiną, degtinę, viskį ar romą su šaltu „Prosecco“ ir suplakite su ledu bei apelsinų marmeladu.
Reikės:
- 100 ml Prosecco
- 25 ml pasirinkto alkoholinio gėrimo (viskio, džino, degtinės, romo - viskas tinka!)
- 2 šaukšteliai apelsinų marmelado (arba bet kokios turimos uogienės)
- Papuošimui - bet kokių turimų vaisių
Paruošimas:
- Į kokteilių plaktuvą įpilkite 2 šaukštelius uogienės arba marmelado ir 25 ml pasirinkto alkoholinio gėrimo (tinka visi).
- Įpilkite ledo ir stipriai suplakite, kol kokteilinės išorė taps šalta.
- Perpilkite į stiklinę (jei turite, į fleitą) ir užpilkite atšaldytu „Prosecco“.
- Papuoškite bet kokiais turimais vaisiais.
Geriausias patarimas: citrusiniais vaisiais suteikite gėrimui skonio ir spalvos. Tiesiog naudokite žievelę arba aštrų peilį ir užsukite ant taurės krašto!
3. Elfas ant kavos lentynos
Pailsėkite su partneriu ar draugu ir gurkšnokite vieną iš šių kavos kokteilių.
Jį pagaminti lengviau nei klasikinį espreso martinį, naudojant iš anksto paruoštą karamelinę latę, tačiau jis pasižymi panašiu gardumu.
Reikės:
- 50 ml degtinės
- 75ml karamelinės Latte
- 1 šaukštelio tirpiosios kavos (pagal skonį galima pridėti daugiau)
- 1 šaukštelis medaus/sirupo (pagal skonį)
- Papuošti - sausainių užtepėlė, smulkinti sausainiai ir kavos pupelės.
Paruošimas:
- Į kokteilių plaktuvą įpilkite 50 ml degtinės.
- Įpilkite 75 ml iš anksto paruošto karamelinio latte gėrimo ir 1 šaukštelį tirpios kavos (jei mėgstate stipresnę kavą, įpilkite daugiau).
- Įlašinkite 1 šaukštelį medaus arba kitokio sirupo (norėdami pasaldinti, įpilkite daugiau).
- Įdėkite saują ledo, tada suplakite, kol kokteilinės išorė taps šalta.
- Perkoškite ir supilkite į pasirinktą stiklinę (mums patinka klasikinė martinio taurė).
- Šį kokteilį verta papuošti, todėl, jei norite ypatingo malonumo, paimkite stiklinę, aptepkite jos kraštelį sausainių užtepu ir apibarstykite smulkintais sausainiais.
- Papuoškite kavos pupelėmis
Geriausias patarimas: kodėl gi iš anksto nepapuošus stiklinių ir neįdėjus jų į šaldytuvą, kad atšaltų.
4. Šimtas tūkstančių priežasčių būti vyšnia
Tai desertas ir gėrimas, o jį gaminti tikrai labai smagu.
Šis parodomasis desertas atrodo kaip ledai, skonis - kaip vyšninių ledų plakinys, o su šlakeliu degtinės jam suteikiama labai suaugusiems būdingo skonio.
Matydami, kaip šie gėrimai išeina, savo vakarėlio svečių veiduose išvysite šypseną. Negeriantieji gali mėgautis saldžiu skanėstu be degtinės.
Reikės:
50 ml degtinės
2 kaušeliai vanilinių ledų
Vyšnių sirupo
Papuošimui - ledinės vyšnios
Paruošimas:
Įpilkite 50 ml degtinės į stiklinę (geriausiai tinka aukšta stiklinė su ledais).
Papuoškite vyšnia ant viršaus!
Pridėkite šiaudelį ir mėgaukitės!
Geriausias patarimas: negeriantiems asmenims iš šio gėrimo pašalinkite degtinę.
5. Hunni sniego kamuolys
Hunni sniego gniūžtė - tai modernus retro sniego gniūžtės kokteilio recepto variantas.
Pagamintas iš citrinų varškės ir medaus skonio degtinės, jis yra tikrai gardus ir smagus gėrimas, kuriuo galima mėgautis šventiniu laikotarpiu.
Reikės:
Degtinė
Citrinų sulčių
Schweppes Lemondae
Karamelinių popkornų
Ledo
Paruošimas:
Įpilkite degtinės ir citrinų sultis į kokteilinę su ledu.
Suplakite ir perpilkite į taurę su ledu.
Užpilkite „Schweppes“ limonadu.
Papuoškite irisiniais kukurūzais
Rašyti komentarą