Restorano savininkas įvardijo patiekalą, kurio niekada neturėtumėte užsakinėti: „tikra bakterijų veisykla“
(1)Julia iš Jungtinės Karalystės atskleidė patiekalus, kurių žmonės turėtų vengti užsisakydami iš restoranų, įspėdama, kad net „prabangiose“ vietose gali patiekti ingredientų, kurie yra tikra bakterijų „veisykla“.
Socialinės medijos naudotoja, veikianti slapyvardžiu @juliabesz.bloommoneying, pasidalijo informacija „TikTok“ platformoje po pokalbio su draugu, kuris suteikė „vidinę“ informaciją apie tai, ko reikėtų vengti – net jo pačio restorane.
Pirmoje sąrašo vietoje buvo bet kas iš „Specialiųjų patiekalų“ meniu, kas nėra susiję su sezoniniais ingredientais.
Nors dažnai tokie patiekalai pristatomi kaip „nekenksmingi“ ir net įdomūs, Julia įspėjo, kad tikrovė nėra tokia patraukli.
„Skamba nekenksmingai, bet gastronomijos pasaulyje tai dažnai reiškia: ‚daiktai, kuriuos turime parduoti, kol nesugedo‘,“ – sakė ji.
„Padažas maskuoja produkto senumą, garnyras nukreipia dėmesį – ir kol baigiate valgyti, iš esmės sumokėjote aukščiausią kainą už vakar dienos likučius,“ – pridūrė ji.
Antra, ji ragino klientus vengti restoranų, kurie parduoda moliuskus, jei jie nėra šalia jūros, įspėdama, kad lankytojai rizikuoja „prisižaisti su savo skrandžiu“ dėl abejotinos žuvies.
Toliau, restorano savininkė ragino žmones būti atsargiems dėl ledukų gėrimuose tam tikruose baruose, ypač perpildytose vietose.
Nors vakare tokie barai gali būti perpildyti ištroškusių lankytojų, dažnai jie būna tokie užimti, kad tiesiog neturi laiko išvalyti savo ledukų aparatų.
„Staiga tas vasaros kokteilis nebeatrodė toks instagramiškas“,- sakė ji.
Galiausiai, ir galbūt mažiausiai stebinantis patarimas, buvo apie vištieną. Netinkamai pagaminta vištiena žinoma kaip salmoneliozės sukėlėja.
Tačiau net ir tinkamai pagaminta vištiena, palikta bufetuose ar „viskas įskaičiuota“ restoranuose, tampa „puikia bakterijų veisykla“, jei ji laikoma po šildytuvais ar vietose su dideliu lankytojų srautu.
„Jie nepatikrina kiekvienos lėkštės taip, kaip turėtų. Jūs to nepamatysite,‘ – sakė restorano savininkas, – Bet pajusite po 12 valandų,“ – priduria jis.
Pabaigai, ji patarė lankytojams užduoti vieną paprastą klausimą: „Kaip greitai šis patiekalas iškeliauja iš virtuvės?“
Jeigu maistas ilgai stovi virtuvėje, tai dažniausiai yra aiškus ženklas, kad geriau jo neimti.
„Taip sutaupysite nemažai pinigų, kuriuos kitaip išleistumėte veltui… ir galbūt išvengsite nakties praleistos tualete,“ – rašė ji.
Šis vaizdo įrašas sulaukė beveik 400 000 peržiūrų, o komentatoriai pasidalijo nuomonėmis dėl įspėjimų.
Viena parašė: „Niekuomet neužsisakinėkite iš specialiųjų patiekalų sąrašo – tai tiesiog maistas, kuris tą dieną turi būti išmestas. Jį papuošia ir pakelia kainą!“
Kitas komentatorius pridūrė: „Kaip sakė Anthony Bourdain, niekada neužsisakykite žuvies pirmadieniais – daugelyje vietų tą dieną nėra tiekimų.“
Dar vienas rašė: „Dirbau gaiviuosius gėrimus gaminančioje kompanijoje, kuri taip pat aptarnavo ledukų aparatus didelėse įmonėse. Niekada neužsisakau ledo su jokiu gėrimu.“
Vienas ypač aistringas žiūrovas paaiškino kelias priežastis, kodėl specialiųjų patiekalų meniu maistas būna būtent toks.
Jis sakė: „Kai buvau šefas, specialieji patiekalai buvo tie, kuriuos šefai gamino, nes norėjo pakeisti tą patį nuobodų meniu. Tai buvo patiekalai, kurie atkeliaudavo klaidingai (kaip pakaitalai išparduotiems produktams), patiekalai, kuriuos šefai įtikinėjo pagrindinį šefą įtraukti į meniu ir juos testavo prieš priimdami galutinį sprendimą, arba pagrindiniai šefai leisdavo jaunesniems virtuvės entuziastams sukurti specialų patiekalą, kad pamatytų, kiek toli pasistūmėjo jų įgūdžiai.
„Niekuomet nedirbau vietoje, kur specialieji patiekalai būtų senas maistas, kurį reikia greitai parduoti.“
Tačiau kiti buvo skeptiški. „Ne visada. Geresni restoranai, kurie visada pilni, turintys gerus santykius su tiekėjais, dažnai gauna gerus pasiūlymus ir perduoda jas savo klientams,“ – komentavo žiūrovas.
Kitas rašė: „Iliuzija. Tikriausiai tai galioja apie 5 % restoranų, ir taip, aš buvau maisto saugos auditorius.“
Anksčiau Marcus Arcabascio, svetainės Menu-Price įkūrėjas, kuris renka restoranų meniu ir kainas visame pasaulyje, atskleidė, ko visuomet reikėtų vengti užsisakant nepažįstamame restorane.
Jo sąraše buvo populiarūs patiekalai, tokie kaip makaronai su sūriu ir vištiena, jis patarė klientams visada stengtis rinktis šviežius produktus.
„Jei norite makaronų su sūriu, geriau pasigaminkite juos namuose,“ – sakė jis.
Tuo tarpu kiti patiekalai, įtraukti į jo „vengti“ sąrašą, buvo: kiaušinių plakiniai, brownie pyragai, kepsniai ir suši.
Šaltinis: dailymail.co.uk

Rašyti komentarą