Sluoksniuotos salotos: labai gražios - skonis tiesiog pasakiškas!

Klasikinės graikiškos salotos, į kurių receptą įeina feta, agurkai, pomidorai, alyvuogės, šiuo atveju papildytos dar keliais gardžiais ingredientais.

Produktai:

  • Šviežias agurkas, nuluptas ir smulkiai supjaustytas - 1 puodelis
  • Natūralaus tiršto (graikiško) jogurto - 1 puodelis
  • Majonezo - ½ puodelio
  • Šviežios citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas.
  • Džiovintų krapų - 1 šaukštelis.
  • Romėniškos salotos - 300 g
  • Konservuoti artišokai - 400 g
  • Pomidorai, supjaustyti griežinėliais be sėklų - 2 vnt.
  • Vyšninės paprikos (mažos aitriosios paprikos), konservuotos, supjaustytos griežinėliais - 1 puodelis
  • Didelės alyvuogės be sėklų, supjaustytos į 4 dalis - 1 stiklainis (170 g)
  • Feta - ¾ puodelio
  • Raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais - ½ vnt.
  • Šviežios krevetės, didelės, nuluptos - 330 g
  • Graikiškų salotų prieskonių mišinio (arba juodųjų pipirų, čiobrelių, raudonėlio) - 1 ½ šaukštelio.
  • Augalinis aliejus - 1 valgomasis šaukštas.

Gaminame:

  1. Sumaišykite agurkus, jogurtą, majonezą, citrinos sultis ir krapus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.
  2. Didelėje stiklinėje salotinėje sluoksniais išdėliokite romėnų salotų gabalėlius, artišokus, pomidorus, pipirnes, vyšnines paprikas, alyvuoges, sūrio griežinėlius, svogūnus.
  3. Uždenkite ir palikite graikiškas salotas šaldytuve kelioms valandoms.
  4. Krevetes pabarstykite prieskonių mišiniu ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje (po 1 minutę iš kiekvienos pusės).
  5. Sluoksniuotas graikiškas salotas papuoškite krevetėmis ir patiekite su paruoštu padažu.

Gero apetito!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder