Produktai:
- Šviežias agurkas, nuluptas ir smulkiai supjaustytas - 1 puodelis
- Natūralaus tiršto (graikiško) jogurto - 1 puodelis
- Majonezo - ½ puodelio
- Šviežios citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas.
- Džiovintų krapų - 1 šaukštelis.
- Romėniškos salotos - 300 g
- Konservuoti artišokai - 400 g
- Pomidorai, supjaustyti griežinėliais be sėklų - 2 vnt.
- Vyšninės paprikos (mažos aitriosios paprikos), konservuotos, supjaustytos griežinėliais - 1 puodelis
- Didelės alyvuogės be sėklų, supjaustytos į 4 dalis - 1 stiklainis (170 g)
- Feta - ¾ puodelio
- Raudonasis svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais - ½ vnt.
- Šviežios krevetės, didelės, nuluptos - 330 g
- Graikiškų salotų prieskonių mišinio (arba juodųjų pipirų, čiobrelių, raudonėlio) - 1 ½ šaukštelio.
- Augalinis aliejus - 1 valgomasis šaukštas.
Gaminame:
- Sumaišykite agurkus, jogurtą, majonezą, citrinos sultis ir krapus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.
- Didelėje stiklinėje salotinėje sluoksniais išdėliokite romėnų salotų gabalėlius, artišokus, pomidorus, pipirnes, vyšnines paprikas, alyvuoges, sūrio griežinėlius, svogūnus.
- Uždenkite ir palikite graikiškas salotas šaldytuve kelioms valandoms.
- Krevetes pabarstykite prieskonių mišiniu ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje (po 1 minutę iš kiekvienos pusės).
- Sluoksniuotas graikiškas salotas papuoškite krevetėmis ir patiekite su paruoštu padažu.
Rašyti komentarą