Sluoksniuotos salotos "Vyriškas kaprizas": iš paprastų ir nebrangių ingredientų - labai skanios ir sočios!

(1)

Salotos "Vyriškas kaprizas" - receptas iš paprasčiausių ir nebrangių ingredientų, labai skanios ir sočios.

Produktai

Svogūnas - 1 vnt.
Actas 3% - 1 valgomasis šaukštas.
arba šviežiai spaustų citrinos sulčių - 1 valgomasis šaukštas
Jautiena - 100 g
Kiaušiniai - 2 vnt.
Sūris - 50 g
Majonezas - 4 šaukštai.   

Šiose salotose kiekvieną sluoksnį reikia lengvai paspausti ir patepti majonezu (išskyrus sūrio sluoksnį).

Gaminame:

  1. Išvirkite mėsą. Tam užvirinkite 0,5 l vandens, įberkite žiupsnelį druskos, į verdantį vandenį įmeskite mėsą ir 30 min. virkite uždengę dangčiu.
  2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais ketvirčiais žiedais.
  3. Marinuokite acte arba citrinos sultyse 15 minučių. Tada actą (sultis) nusunkite.
  4. Kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka.
  5. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  6. Smulkiai supjaustykite mėsą.

Salotų komponentus išdėliokite ant plokščio indo sluoksniais tokia tvarka:

  1. Pirmas svogūnas.
  2. Tada mėsą. Šis sluoksnis prispaudžiamas ir aptepamas dviem šaukštais majonezo.
  3. Kitas sluoksnis išdėliojami kiaušiniai. Ir taip pat aptepama dviem šaukštais majonezo.
  4. Paskutinis - sūris. Salotas sūriu galite apibarstyti tik ant viršaus arba sūriu galite papuošti salotų šonus.

Gero apetito!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder