Sluoksniuotos salotos "Vyriškas kaprizas": iš paprastų ir nebrangių ingredientų - labai skanios ir sočios!
(1)Produktai
Svogūnas - 1 vnt.
Actas 3% - 1 valgomasis šaukštas.
arba šviežiai spaustų citrinos sulčių - 1 valgomasis šaukštas
Jautiena - 100 g
Kiaušiniai - 2 vnt.
Sūris - 50 g
Majonezas - 4 šaukštai.
Šiose salotose kiekvieną sluoksnį reikia lengvai paspausti ir patepti majonezu (išskyrus sūrio sluoksnį).
Gaminame:
- Išvirkite mėsą. Tam užvirinkite 0,5 l vandens, įberkite žiupsnelį druskos, į verdantį vandenį įmeskite mėsą ir 30 min. virkite uždengę dangčiu.
- Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais ketvirčiais žiedais.
- Marinuokite acte arba citrinos sultyse 15 minučių. Tada actą (sultis) nusunkite.
- Kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka.
- Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
- Smulkiai supjaustykite mėsą.
Salotų komponentus išdėliokite ant plokščio indo sluoksniais tokia tvarka:
- Pirmas svogūnas.
- Tada mėsą. Šis sluoksnis prispaudžiamas ir aptepamas dviem šaukštais majonezo.
- Kitas sluoksnis išdėliojami kiaušiniai. Ir taip pat aptepama dviem šaukštais majonezo.
- Paskutinis - sūris. Salotas sūriu galite apibarstyti tik ant viršaus arba sūriu galite papuošti salotų šonus.
Rašyti komentarą