Socialiniuose tinkluose aptariamas keistas „druskos testas“ per darbo pokalbius
Anot „Daily Mail“, kai į vieną pareigybę pretenduoja du idealūs kandidatai, jis pakviečia juos vakarienės ir stebi, kaip jie ragauja patiekalus.
Pasak jo, paprastas testas padeda jam nustatyti, kiek šie žmonės yra impulsyvūs.
Apie šio metodo pranašumą rašė ir „Reddit“ vartotojai.
Vienas iš jų pasakojo, kad kartą du stiprūs kandidatai pretendavo į darbą „Fortune 500“ kompanijoje (didžiausių Amerikos korporacijų viršūnė, išdėstyta pagal bendrąsias pajamas).
„Vienas iš jų baigė Harvardo, o kitas - Jeilio universitetą.
Abu jie buvo išskirtiniai visais atžvilgiais, jų pažymių vidurkis siekė 4,0 balo, turėjo daugybę charakterio rekomendacijų.
Jie abu buvo tokie geri, kad generalinis direktorius negalėjo nuspręsti, kurį iš jų įdarbinti, o kadangi buvo tik viena laisva darbo vieta, buvo galima įdarbinti tik vieną.“
Viršininkas pakvietė vyrus vakarienės, kurios metu stebėjo, kas prieš pradėdamas valgyti sūdo maistą ir kas pirmas jo paragauja.
Vienas iš kandidatų iš karto pradėjo sūdyti ir pipiruoti patiekalus, o kitas iš kiekvieno jų suvalgė po mažą kąsnelį ir tik tada sūdė ir pipiravo kelis patiekalus.
Vadovas pirmenybę teikė antrajam vyrui. Jis manė, kad toks požiūris į maistą rodo, jog jis įvertins situaciją darbe, kad tiksliai žinotų, ką reikia taisyti:
„Abu vyrai buvo tobuli visais atžvilgiais, tačiau žmogus, kuris pirmas paragavo maisto, žinojo, kad kai kuriems dalykams nereikia papildomo skonio, o kai kuriems - reikia.
Iškart supratau, kad šis žmogus viską ištaisys, bet taip pat ir nesureikšmins dalykų, kurių taisyti nereikia.“
Kai kuriems komentatoriams toks požiūris į atranką nepatiko:
„Sveikiname, jus įtraukė į vieną seniausių vadovavimo palyginimų“.
„O jeigu jis mėgsta druską? O kas, jei jis taip mėgsta druską, kad jei kokiame nors restorane būtų patiektas jo mėgstamas patiekalas, kiti negalėtų juo mėgautis?“.
„Aš tiesiog pirmiausia paragauju patiekalo, nes to nedaryti nemandagu“.

Rašyti komentarą