Štai kodėl užsieniečiai nenaudoja kiaurasamčio

Štai kodėl užsieniečiai nenaudoja kiaurasamčio: mūsų šeimininkėms šis pastebėjimas nepatiks

(1)

Kodėl šeimininkės Europoje retai naudoja kiaurasamtį (koštuvą), liaudiškai duršlioku vadinamą? Europiečiai sugalvojo, kaip apsieiti be šio virtuvės reikmens.

Kartais mūsų ir užsieniečių namų šeimininkių buities įpročiai labai skiriasi.

Vienas iš tokių pavyzdžių - makaronų virimas.

Užsienyje jų niekada nenusunkia kiaurasamčiu (koštuvu) ir neišpila skysčio, kuriame makaronai subrinko.

Priešingai, profesionalūs virėjai jį kruopščiai saugo ir vadina "skystu auksu".

Taip yra todėl, kad itališki makaronai tradiciškai patiekiami su padažu.

Kad jis būtų tirštas ir minkštas, į jį įpilama "makaronų nuoviro".

Štai kodėl europiečiai vietoj kiaurasamčio naudoja specialų puodą su įdėklu makaronams.

Šis paprasčiausiai pakelia sietelį, kai makaronai yra paruošti.

Taip išsaugomas visas skystis.

Ilgiems makaronams, pavyzdžiui, spagečiams ir fettuccini, naudojamos žnyplės.

Jomis perkelkite makaronus į keptuvę ar puodą.

Trumpesni makaronai iš vandens ištraukiami dantytu šaukštu, rašo "Huffpost".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder