Paaiškėjus, kokios bulvės yra sveikiausios, daugelis žmonių domisi, su kuo šį produktą geriausia derinti.
Registruota dietologė Courtney Pelitera (Courtney Pelitera) rekomendavo bulvių košę valgyti su gerų baltymų šaltiniais, rašo PBN.
"...Rekomenduočiau derinti bulvių košę su kuo nors, pavyzdžiui, pupelėmis ar tofu, kad gautumėte papildomų baltymų ir ilgiau jaustumėtės sotūs", - pažymėjo ekspertė.
"Top Nutrition Coaching" mitybos specialistė Danielle Smith pridūrė, kad bulvėse esantys angliavandeniai gali suteikti greitą energijos antplūdį, padėti atliekant ištvermės pratimus ir yra ypač svarbūs mūsų smegenų veiklai.
"Bulvėse yra įvairių junginių, įskaitant flavonoidus, karotinoidus ir fenolines rūgštis, kurie veikia kaip antioksidantai", - aiškina ekspertė.
Pasak jos, šios medžiagos gali padėti sumažinti lėtinių ligų riziką, nes kovoja su oksidaciniu stresu organizme (ląstelės negali susidoroti su tuo, kad išsiskiria daugiau reaktyvių deguonies rūšių, ir dėl to pažeidžiamos ląstelių struktūros - red. past.)
Rašyti komentarą