Sūrio mylėtojams – ypatingas Gian Lucos užkandis: paragavę reikalaus recepto!

Viso pasaulio pamilta itališka virtuvė neatsiejama nuo aukščiausios kokybės sūrio, o tikras jo mylėtojas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, apie sūrį tikriausiai galėtų kalbėti valandų valandas. Tačiau vieta, kurioje sūriai gimsta, šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ naujų dalykų išmokys ir jį patį.

Kupinas naujų įspūdžių jis pagamins idealiai draugų pasibuvimui tiksiantį užkandį. Gian Luca neabejoja – jis netrukus užkariaus visų sūrio mylėtojų širdis. Tačiau prieš imdamasis patiekalo, virtuvės šefas keliaus į Ukmergę. Čia jis lankysis „Rokiškio sūrio“ gamykloje ir susitiks su savo drauge Aldona, dirbančia technologe.

„Gian Lucą pirmąkart pamačiau jo paties kavinėje. Pamenu, ir tada jis buvo labai užimtas žmogus, bet aš jį puikiai supratau. Mes vienas kitą labai greit atradome, nes kalbėjome ta pačia kalba – atrodė, kad esame pažįstami labai daug metų“, – laidoje pasakos moteris.

Aldona laidoje parodys, kaip gamykloje sukuriami nauji produktai, tarp kurių – ir įvairūs sūriai, varškė, užtepėlės bei daugelis kitų parduotuvėse sutinkamų produktų.

Pasirodo, kad naujas produktas pasiektų prekybos lentynas, jis turi nueiti milžinišką kelią, nuo kurio neatsiejama ir pati Aldona. „Kartais norėdami pagaminti naują sūrį, užtrunkame net kelis metus“, – intriguos ji.

Gian Lucą stebėsis įspūdingais aparatais ir neįtikėtinais gamykloje išgirstais faktais. Džiovinto sūrio mėgėjai nustebs sužinoję, kad siekiant išgauti tokį sūrį, specialioje džiovyklėje jis turi praleisti net 4-6 valandas. O 35 kilogramus sveriantį kitą sūrį, pasirodo, namuose, vėsioje ir drėgnoje patalpoje, būtų galima laikyti net iki 3-4 metų!

Gamykloje išvydęs mocarelą žinomas vyras netrukus pamokys, kaip atskirti, ar ji – tikrai kokybiška, o vėliau ir pats sužinos paslaptį, kodėl lietuviškas sūris taip pat visuomet turi tik vieną ir tą pačią formą.

Galiausiai, parsivežęs galybę skirtingų sūrių į savo virtuvę, Gian Luca imsis gamybos. Šįkart jis ruoš duoną, įdarytą įvairiais sūriais, pievagrybiais ir svogūnais. O kad patiekalas taptų kiek labiau lietuviškas, čia jis pridės ir bulvių.

Patiekalui reikės vieno raudono svogūno, trijų pievagrybių, bulvės, gorgonzolos sūrio, brie sūrio, varškės sūrio, mocarelos, tarkuoto fermentinio sūrio, sviesto ir prieskoninių žolelių.

Pirmiausia reikėtų pradėti nuo bulvių, o kol jos virs – galima pradėti ruošti ir kitus ingredientus. Kad duoną būtų galima įdaryti visais šiais gardumynais, ši taip pat reikalaus specialaus paruošimo, kurį Gian Luca atskleis laidoje.

Kaip gardžiam užkandžiui paruošti duoną, tinkamai nulupti grybus ir  kiek kokio sūrio naudoti, pamatysite laidoje, Gian Luca yra įsitikinęs, kad šis patiekalas pakeis jūsų susitikimus su draugais.

„La maistas“ – kiekvieną sekmadienį, 9.30 val. per TV3!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder