Šviežius makaronus gaminanti lietuvių šeima – rimti konkurentai italams

Prieš daugiau nei šešerius metus šeimos verslą įkūrę Ignotas ir Rimantė Adomavičiai tik svajojo, kad vos po keleto metų jų gaminamos produkcijos galės paragauti visa Lietuva, o šiandien per mėnesį pagamina per 20 tonų šviežių makaronų. Iš netoli Vilniaus įsikūrusio „Bravopasta“ fabriko kasdien šviežiai pagaminti makaronai iškeliauja ne tik į specializuotas smulkiųjų gamintojų krautuvėles, bet ir didžiąsias prekybos tinklo „Maxima“ parduotuves.

I. Adomavičius teigia, kad tvirta partnerystė leidžia įmonei augti ir plėsti gaminamų produktų asortimentą. „Mūsų bendradarbiavimas su „Maxima“ prasidėjo vos nuo kelių pakelių makaronų ir šiandien išaugo iki raviolių, gnocchi. Kartu su plečiamu asortimentu auga ir klientų ratas – mūsų šeimos fabrikėlyje pagamintą produkciją galima įsigyti ne tik Vilniuje ir Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose“, – sako šeimos verslo „Bravopasta“ įkūrėjas Ignotas Adomavičius.

Vietos gamintojus palaikantis lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ glaudžiai dirba tiek su didžiosiomis Lietuvos maisto pramonės įmonėmis, tiek ir smulkiais šeimos ūkiais. „Norime savo klientams pasiūlyti kuo įvairesnės Lietuvos gamintojų produkcijos. Suprantame, kaip svarbu yra palaikyti savo šalies maisto pramonę ir skatinti pirkėjus dažniau rinktis lietuvišką produkciją, nes tai kartu augina ir Lietuvos ekonomiką.

Taip pat džiaugiamės, kad bendradarbiaudami su Lietuvos gamintojais, ypač šeimos ūkiais, galime padėti jiems augti ir plėstis“, – teigia „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento vadovė Ernesta Dapkienė.

Makaronai, ravioliai ir gnocchi – lyg Italijoje

Nors dauguma šeimos versle gaminamos produkcijos ingredientų – lietuviški, vis dėlto, be vieno svarbaus, iš užsienio atkeliaujančio ingrediento, geriausio rezultato užtikrinti nepavyktų. „Lietuvoje mes turime visas sąlygas gaminti savo gaminius iš vietinių, lietuviškų produktų, išskyrus miltų.

Man niekas jų, tokių, kokių reikia, Lietuvoje nepagamina. Mūsų gaminami tiek šaldyti, tiek švieži makaronai yra sodriai geltonos spalvos dėl specialiai makaronams skirtų itališkų kietųjų kviečių miltų (semola di grano duro), kurie atkeliauja iš Pietų Italijos“, – užsiminė I. Adomavičius ir prideda, kad produktų kokybei ir produkcijai reikalingiems ingredientams sąlygas diktuoja tik jie patys, o svarbiausia, kad gaminamus produktus mėgtų visa jo paties šeima, tuomet ir kiti įvertins.

Kaip išvirti šviežius makaronus?

I. Adomavičius atskleidžia vieną iš paslapčių, kaip skaniausiai išvirti makaronus ir raviolius – virti juos dideliame kiekyje vandens.

„Švieži makaronai, šaldyti ravioliai išverda vos per vieną–dvi minutes, tačiau labai svarbu, kad puode būtų daug verdančio vandens. Įdėjus makaronus ar raviolius į verdantį vandenį šis greičiau atšals ir miltinis produktas nebe virs, o ištiš. Todėl labai svarbu turėti daug verdančio vandens“, – patarimu dalinasi „Bravopasta“ įkūrėjas.

Vos po minutės ar dviejų virimo makaronus bei raviolius galima maišyti su norimu padažu keptuvėje ar tiesiog serviruoti su žiupsneliu mėgstamų prieskonių ir sviesto padažu.

Sidebar placeholder