pomidorų sultys

Tada tai buvo skonio etalonas: kaip pomidorų sultys buvo gaminamos Sovietų Sąjungoje

(20)

Pomidorų sultys - populiarus ir gaivus gėrimas, mėgstamas daugelyje šalių. Tačiau kokios buvo pomidorų sultys Sovietų Sąjungoje?

Grįžkime į praeitį ir sužinokime, kaip šis gėrimas buvo ruošiamas ir parduodamas sovietmečiu.

Pomidorų sulčių atsiradimas SSRS

Pirmosios pomidorų sultys Sovietų Sąjungoje pasirodė XX a. trečiajame dešimtmetyje.

Jų gamyba buvo susijusi su pramoninio konservavimo ir sulčių gėrimų gamybos plėtra šalyje.

Kaip sovietmečiu buvo parduodamos pomidorų sultys?

Pomidorų sultys SSRS buvo parduodamos įvairiais formatais ir pakuotėmis.

Vienas iš populiarių pardavimo būdų buvo įvairios talpos stikliniai buteliai.

Kartais pomidorų sultys taip pat būdavo parduodamos skardinėse ar konservų dėžutėse.

Taip pat ir trijų litrų talpos stiklainiuose.

Pomidorų sultimis sovietmečiu buvo prekiaujama parduotuvėse ir specializuotuose maisto skyriuose.

Jų taip pat buvo galima įsigyti valstybinėse universalinėse parduotuvėse ir turguose.

Kai kurie žmonės pomidorų sultis gamino ir namuose, naudodami šviežius pomidorus ir konservuodami.

Pomidorų sulčių kaina sovietmečiu

Pomidorų sulčių kaina Sovietų Sąjungoje priklausė nuo įvairių veiksnių, pavyzdžiui, regiono, sezono ir pardavimo būdo.

Apskritai pomidorų sultys buvo įperkamas ir prieinamas produktas daugumai Sovietų Sąjungos piliečių.

Viena stiklinė pomidorų (tomatų) sulčių vidutiniškai kainavo apie 10 kapeikų.

Gastronomuose visi klientai gerdavo iš tos pačios stiklinės, kuri po to būdavo praplaunama lengva vandens srovele.

Šiandien vargu ar atsirastų norinčių naudotis ta pačia stikline, kaip būdavo įprasta sovietmečiu. 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder