Tinklaraštininkė apkeliavo 20 Europos šalių ir įvardijo miestus, kuriuose skaniausias maistas

(2)

Daugelis turistų keliauja po pasaulį ir tuo metu susipažįsta su vietos maistu – kartais sėkmingai, kartais ne. Bet kokiu atveju, keliautojai yra įsitikinę, kad būtent per kulinarines tradicijas jie gali geriau pažinti šalį, kurioje ilsisi.
 

Maisto tinklaraštininkė Karin Gail Botta, apkeliavusi 20 Europos šalių, savo straipsnyje „Business Insider" papasakojo, kuriose penkiose miestuose, jos nuomone, yra skaniausias maistas.

1. Atėnai, Graikija

„Graikų patiekalai man primena, kad skanus maistas nebūtinai turi turėti milijoną ingredientų, kad būtų įsimintinas. Daržovės, feta, alyvuogių aliejus ir žolelės sudaro šviežią, aromatingą salotą; kepta mėsa ir tzatziki yra paprasti, bet maistingi; ir neapsiriksite, jei pasirinksite šviežiai sugautus jūros gėrybes. Aš mėgavausi viskuo tuo ir daugybe kitų dalykų sostinėje Atėnuose“, – pasakojo Karin.

Tuo pačiu ji pataria neapsiriboti Atėnuose tik graikišku maistu (beje, neseniai oficialiai pripažintu skaniausiu pasaulyje – red.), bet taip pat tyrinėti spalvingą daugiatautę Graikijos sostinės kulinarinę sceną, kuri apima kurdų, etiopų ir tajų virtuvę, tarp daugelio kitų.

„Vienas iš mano mėgstamiausių restoranų – „Feyrouz“, kur patiekiami švieži, rankų darbo Levanto gatvės maisto patiekalai. Jo peinirli (picos rūšis, pagaminta laivelio formos) ir lahmacun (Artimųjų Rytų plokščias pyragas) yra privalomi“, – priduria keliautoja.

2. Kopenhaga, Danija

„Nuo novatoriškų restoranų, pažymėtų ‚Michelin‘ žvaigždutėmis, iki naujos skandinaviškos virtuvės, Kopenhagos kulinarinė scena mane sužavėjo. 

Kopenhaga – mano mėgstamiausių kepinių pasaulyje gimtinė: kardamono bandelės iš kepyklos „Juno the Bakery“. Jos šiltos, riebi, purios ir kvepia kardamonu bei perliniu cukrumi“, – prisimena Karin.

3. Portas, Portugalija

„Įsikūręs Doros upės krantuose, Portas asocijuojasi su portveinu, stipriu vynu, kuris šioje vietovėje gaminamas jau šimtmečius ir dažnai patiekiamas su desertais. Rekomenduoju apsilankyti ‚Cockburn's‘, ‚Burmester‘ arba ‚Graham's‘ ir apžiūrėti vyno rūsius bei paragauti portveino. Be gėrimų, čia taip pat yra daug puikių patiekalų, kuriuos galima paragauti“, – pažymėjo mergina.

4. Florencija, Italija

„Florencija – mano mėgstamiausias Italijos miestas, kurį lankau. Jis labai patogus pasivaikščiojimams, gali pasigirti įspūdinga renesanso meno ir architektūros paveldu, taip pat geriausia pica, pasta ir gelato, kuriuos esu ragavusi šalyje“, – pasakojo tinklaraštininkė.

Ji ypač rekomenduoja apsilankyti Gustarium Firenze, kad paragautumėte picos al taglio, kuri parduodama gabalais, todėl galima paragauti kelių rūšių picos su puria pluta, įmirkyta alyvuogių aliejumi, šviežiais ingredientais ir unikaliais skonių deriniais, ir visa tai už prieinamą kainą.

5. Edinburgas, Škotija 

„Aš tikrai manau, kad mano gimtajame mieste Edinburge yra viskas – kalnai, viduramžių architektūra, literatūros istorija ir ryški festivalinė scena. Norintiems paragauti tradicinės škotiškos virtuvės patiekalų, rekomenduoju apsilankyti „Scran and Scallie“. 

Šis restoranas suteikia išskirtinumo pagrindiniams patiekalams ir siūlo kintantį sezoninį meniu (ir geriausią keptą žuvį su bulvėmis, kokią esu ragavusi Jungtinėje Karalystėje)“, – sako Karen.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder