Tinklaraštininkė atskleidė 1 blogiausią gėrimą, kurį galima patiekti per vakarėlį: ką patiekti vietoj jo
Taigi, žinote, kad kulinarinių knygų autorė į gėrimus žiūri rimtai - todėl pasitikime jos patarimais, kokius gėrimus patiekti per vakarėlį ir, dar svarbiau, kokių nepateikti.
Garten teigia, kad kokteiliai, kuriuos reikia ruošti atskirai, yra neleistini.
„Dauguma kokteilių receptų skirti vienam gėrimui (jo taurei ar stiklinei), o tai mane varo iš proto“, - sakė ji interviu ‚Bon Appétit‘.
„Visada renkuosi gėrimus, kuriuos galima paruošti į ąsotį ir pastatyti ant baro, kad kiekvienas galėtų pasitarnauti pats.“
Taip ne tik užtikrinama, kad svečiams nereikės laukti, kol gėrimai bus papildyti, bet ir kad šeimininkas galės bendrauti, o ne atlikti miksologo vaidmenį.
Daugelyje savo kulinarinių knygų Garten pažymi vieną iš mėgstamiausių kokteilių vakarėlių gudrybių:
Prieš patiekiant gėrimus, stiklines įdėkite į šaldiklį, kad gėrimai būtų itin šalti ir gaivūs, o ledo kubelių nereikėtų.
Jei nesiruošiate ruošti iš anksto paruoštų kokteilių, Garten turi dar vieną patarimą, kuriuo pasidalijo 2020 m. kulinarijos knygoje „Modern Comfort Food“.
„Kai pasikviečiu draugus į nedidelį vakarėlį, gyvenamajame kambaryje įrengiu barą, kad kiekvienas galėtų pats sumaišyti savo gėrimus, - rašė ji.
Panašiai ji papasakojo skaitytojams apie didelį kokteilių vakarėlį lėšų rinkimo vakarėlį, kurį surengė savo namuose East Hamptone.
„Nusprendžiau tai padaryti šiuolaikiškiau, kad būtų linksma ir neįpareigojančiai“, - pasakojo ji.
„Bibliotekoje pastačiau baro stalą su didžiuliu sidabriniu ledo kubilu, prikrautu Kalifornijos rožinio ir putojančio vandens butelių.
Išdėliojau universalias vyno taures su koteliais ir leidau visiems patiems apsitarnauti.“
„Kadangi viskas buvo paprasta - ir man nereikėjo rūpintis, kaip patiekti užkandžius ar pripildyti visų taures - man buvo smagu!“ - pridūrė ji.
Jei nežinote, kokį vyną ar alkoholį patiekti, Garten pasidalijo keliais patarimais savo interneto svetainėje.
„Paprastai turiu škotiško vyno, degtinės, burbono ir džino, taip pat visada pravartu turėti raudonojo ir baltojo vyno.
Mišriems gėrimams turėčiau toniko, sodos ir imbierinio alaus.
O jei turite vietos daugiau, pridėkite to, ką, jūsų manymu, mėgsta gerti jūsų draugai - romo, tekilos ir t. t.“, - rašė ji.
Rašyti komentarą