Tobula maskuotė. Mokslininkai atrado paprastą triuką, kuris suteikia maistui geresnį skonį

Tyrimas parodė, kad vien dėl indų išvaizdos galime pakeisti savo nuomonę apie lėkštėje esantį maistą, - paskelbė "Science Alert".

Visi turime skonio preferencijų - vienus maisto produktus valgome su malonumu, o kitų vengiame bet kokiomis priemonėmis.

Tačiau mokslininkai, atrodo, atrado gudrią gudrybę, kuri gerokai pagerins skonį nenaudojant nė vieno papildomo ingrediento.

Naujame Portsmuto universiteto (JK) mokslininkų grupės atliktame tyrime dalyvavo apie penkiasdešimt savanorių.

Iš pradžių gavėjai buvo suskirstyti į dvi grupes, naudojant specialų klausimyną, apibrėžiantį išrankumą maistui.

Atkreipkite dėmesį, kad nėra veiksmingo būdo, kaip nustatyti išrankų valgytoją, tačiau mokslininkai teigia, kad šiai grupei gali priklausyti žmonės, kurių mityba ribota, kurie labai nemėgsta bet kokio maisto, kuriems reikia specialiai ruošti maistą, kuriems sunku valgyti naują maistą, taip pat tie, kuriems būdingas visų šių savybių derinys.

Po to gavėjams maistas buvo patiekiamas trijų skirtingų spalvų - mėlynos, raudonos ir baltos - lėkštėse.

Mokslininkai pastebėjo įdomų dėsningumą: nereiklių valgytojų grupėje niekas nepasikeitė, tačiau išrankiųjų eksperimento dalyvių grupė pranešė apie skonio pojūčių pokyčius.

Pasak tyrimo bendraautoriaus, psichologo Lorenzo Staffordo, šis triukas gali būti naudingas tiems, kurie bando į savo mitybą įtraukti nekenčiamus maisto produktus.

Tyrimo metu visiems dalyviams buvo duota porcijų traškučių, pagardintų druska ir actu, ir paprašyta įvertinti jų skonį, sūrumą ir intensyvumą.

Mokslininkai nustatė, kad indų spalva neturėjo įtakos skonio intensyvumui, tačiau išrankiems valgytojams ji turėjo įtakos dviejose kitose kategorijose.

Pavyzdžiui, užkandžiai raudonuose ir mėlynuose dubenėliuose atrodė sūresni už užkandžius baltuose dubenėliuose, o traškučiai iš raudonų dubenėlių buvo laikomi mažiausiai pageidaujamais.

Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni tyrimai parodė, jog išrankūs valgytojai sugeba taip apriboti savo mitybą, kad į ją įtraukia ne daugiau kaip dvi dešimtis maisto produktų.

Stafordas mano, kad jų atradimas gali padėti išrankiems valgytojams gerokai praplėsti savo mitybos racioną ir taip pagerinti sveikatą.

Be to, šį metodą gali naudoti tėvai, kurie nesėkmingai bando pripratinti vaiką prie daržovių.

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder