Ingredientai:
- Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
- Cukrus, rudasis, 120 gramų
- Graikiniai riešutai, 150 gramų
- Morkos, 500 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Sviestas, 180 gramų
- Razinos, 50 gramų
- Kepimo milteliai, su kaupu, 1 arbatinis šaukštelis
- Ciberžolė
Gaminimo eiga:
1. Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sudėti į puodą su sviestu ir nuolat maišant troškinti apie 10 - 15 min. Kai morkos suminkštės, nukelti nuo viryklės ir atvėsinti.
2. Atskirame inde išplakti kiaušinius su cukraus pudra ir apelsino žievele ir atsargiai įmaišyti juos į atvėsintas troškintas morkas.
3. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir įmašyti juos į kiaušinių - morkų masę. Suberti riešutus ir razinas ir viską gerai išmaišyti.
4. Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti džiuvesėlias ir supilti paruoštą tešlą.
5. Kepti , 175 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje, 40 min. Pyragą atvėsinti, neišimant iš kepimo formos.
6. Puošti tirpintu juoduoju arba baltuoju šokoladu. Skanaus!
Rašyti komentarą